Съдят шофьор, прегазил пешеходец в София. Софийска градска прокуратура (СГП)

...
Съдят шофьор, прегазил пешеходец в София. Софийска градска прокуратура (СГП)
Коментари Харесай

Съдят шофьор на камион, прегазил пешеходец в София

Съдят водач, прегазил пешеходец в София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) за породена гибел по несъобразителност.

Според обвинителния акт на 26.01.2018 година, към 14:40 ч., в София, обвиненият П. П. управлявал товарен автомобил по бул. „ Сливница “ с посока на придвижване от ул. „ Димитър Петков “ към бул. „ Христо Ботев “ със скорост 60 км/ч при оптимално позволена 50 км/ч. Обвиняемият доближил с управлявания от него автомобил региона на кръстовището с ул. „ Българска ливада “, като светофарната уредба светела в зелен за него сигнал. В същото време потърпевшият пешеходец А. Е. подхванал секване на пътното платно на бул. „ Сливница “ на червен за него сигнал на светофарната уредба от ляво надясно по отношение на посоката на придвижване на автомобила. Въпреки че обвиненият е имал опция да спре навреме, той не го сторил и блъснал А. Е. с предната лява част на автомобила. Пострадалият умрял на място.

От пътно-транспортното произшествие на потърпевшия били породени тежка лицева и гръбначна контузии, открита черепно-мозъчна контузия, закрита гръдна и коремна контузия и контузии на крайниците. Смъртоносна е била гръдната контузия, включваща несъвместими с живота увреждания на сърцето и на аортата.

Към момента на осъществяване на действието П. П. не бил използвал алкохол и упойващи субстанции.

Разследването е осъществено от проверяващ служител на реда в Сектор „ Разследване на транспортни закононарушения “ при отдел „ Разследване “ на Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на прокурор в СГП.

В хода на досъдебното произвеждане са разпитани голям брой очевидци, осъществени са голям брой експертизи, проучвания и информации, събрани са огромен размер доказателства.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР