Садово. Само ако извоюваме убедителна победа на евроизборите и правителството

...
Садово. Само ако извоюваме убедителна победа на евроизборите и правителството
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г.: Младен Шишков в Садово: В новия програмен период земеделските производители и малките общини ще разполагат отново с близо 3 млрд. еврофинансиране

Садово. Само в случай че извоюваме безапелационна победа на евроизборите и държавното управление на Бойко Борисов е устойчиво - ще успеем да осигурим пари, с които да се дофинансира плануваното понижение с 15% на бюджета на Програмата за развиване на селските региони през новия програмен интервал. Това разяснява в Садово претендентът за евродепутат от ГЕРБ Младен Шишков, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В срещата се включи регионалният координатор Георги Мараджиев и общинският началник на ГЕРБ - Садово Георги Буков.
„ Знам, че сте аграрни регион и тук всеки гражданин, всяко семейство е обвързвано по някакъв метод със земята и производството на зеленчуци. За да има обаче опция да бъде обезщетено намаляването на средствата по програмата с национално съфинансиране ще би трябвало да се включите интензивно в идните евроизбори, с цел да извоюваме безапелационна победа на ГЕРБ. Липcата нo кaдри в земеделието и дефицитът на pаботна pъка в селските региони са огромен проблем, по тази причина би трябвало да притеглим младежите. Само при победа на ГЕРБ и на ЕНП в Европейския парламент обаче българските евродепутати ще могат да работят за опазване на бюджета от Общата селскостопанска политика, както и за това в идващия интервал да има обособени заплащания за младите фермери “, разяснява Младен Шишков. Той посочи, че с извоювания по-висок бюджет за страната ни през новия програмен интервал, ще се усилят и средствата за земеделие за България, а дребните обитаеми места ще имат малко над 5 милиарда лева за развиване на селските региони. " Тези пари обаче ще стигнат до тях единствено при победа на евроизборите и ръководство на държавното управление на Бойко Борисов ", съобщи Шишков.
„ Предстоят извънредно значими избори, от които зависи бъдещето на децата ни “, уточни по време на срещата регионалният координатор Георги Мараджиев. " Важно е да дадем своя глас, тъй като всички ние виждаме изгодите от участието на България в Европейски Съюз и желаеме пътят на страната ни да продължи в тази посока, а не обратно. Затова и хората, които ще ни съставляват, би трябвало да бъдат тези, които ценят европейската интеграция, а не тези, които потъпкват полезностите ѝ “, акцентира Мараджиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР