Съдови хирурзи от УМБАЛ Бургас отстраниха тумор с големина 35

...
Съдови хирурзи от УМБАЛ Бургас отстраниха тумор с големина 35
Коментари Харесай

Отстраниха гигантски тумор от рамото на пациент

Съдови хирурзи от УМБАЛ Бургас отстраниха израстък с величина 35 на 15 см от рамото на собствен пациент.
Става дума за липом - доброкачествено образувание, породено от възходяща мастна тъкан. Толкова огромна групировка се среща извънредно рядко, нормално липомите се оперират в началните стадии.
"Беше почнал да притиска съдовете, да води до болки и дискомфорт у пациента. Ако не беше отстранен, можеше да се стигне до съществени затруднения, даже до ампутация “, изясни доктор Борислав Тръпчев – старши доктор в Клиниката по съдова хирургия.
Той, дружно с сътрудника си доктор Стойчо Шишков, е направил интервенцията.
Пациентът е 64-годишният Никола Желев. Отскоро живее в Дома за възрастни хора в поморийското село Горица. В Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ Бургас е изпратен от персоналния доктор в дома, който решил, че образуванието би трябвало да бъде отстранено.
"За първи път го усетих преди към две години - беше малко мастно топче. Оттогава стартира да нараства. Сега се усещам добре, благодаря на лекарите за интервенцията и грижите ", сподели пациентът.
В Клиниката по съдова хирургия в последните три години има непрекъснат растеж на пациенти. В съпоставяне с 2016 година през 2017 броят на признатите пациенти е с към 100-повече - 1636.
Клиниката се управлява от доцент доктор Валентин Василев, тук работят трима експерти съдови хирурзи, образоват се и специализанти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР