Съдийската колегия на ВСС прие днес кратка декларация в подкрепа

...
Съдийската колегия на ВСС прие днес кратка декларация в подкрепа
Коментари Харесай

Има задържан за разлепените некролози на жив съдия

Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет одобри през днешния ден къса декларация в поддръжка на Станислав Седефчев от Софийския областен съд.

Това се наложи поради блудкав акт, който обаче не е нов за системата – към постройката на така наречен Военно НДК се появиха некролози на магистрата. Името му бе изменено, а вътре имаше гнусни асоциации и подмятания, свързани със полова ориентировка и прочие

Вчера в писмо от Съюза на съдиите в България настояха особено от Висш съдебен съвет да има институционална реакция на поддръжка към магистрата.

„ Разлепването на некролог на жив арбитър е освен аморално действие, само че е и опасност против личността му. То не способства по никакъв метод за възстановяване на правораздаването. Правосъдието по стените и телеграфните стълбове няма и не може да реализира никакъв положителен резултат за обществото “, се споделяше още в мнението на ССБ.

Така през днешния ден, въпреки че редът му пристигна чак след 15 ч, Седефчев търпеливо изчака, с цел да се включи по видеоконференция към съвещанието на колегията.

Съдиите от Висш съдебен съвет дефинираха случилото се като „ нападателен и аморален акт “, който е непростителен.

Самият магистрат сподели, че към този момент е дал показания по досъдебно произвеждане и не знае до каква степен е подходящо да оповестява обстоятелства. Но пък показа, че доколкото знае, към този момент има открит обвинен, като след това се поправи – че сигурно е арестуван, а не знае има ли повдигнато обвиняване.

Бе запитан и дали има нужда от защита.

„ Долкото разбрах през днешния ден, има арестувано лице… Така че, в случай че си правят работата органите на досъдебното произвеждане, може би – само че това е субективно чувство, не би трябвало да се усещам обезпокоен към днешна дата “, сподели той в късия си диалог с кадровиците.

„ Колегията показва институционална поддръжка към арбитър Станислав Седефчев по отношение на оказан напън по отношение на него, отправени закани и дейности, накърняващи престижа на правосъдната власт “, написа още в декларацията на Висш съдебен съвет.

Източник: Клуб Z

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР