Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ не преназначи шефа

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ не преназначи шефа
Коментари Харесай

Съдийската колегия не преназначи Лозан Панов във ВАС

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет /ВСС/ не преназначи шефа на Върховния касационен съд/ВКС/ Лозан Панов като арбитър във Върховния административен съд/ВАС/. Седем годишният му мандат отпред на Върховен касационен съд изтича на 10 февруари и Панов е изискал да се върне във Върховен административен съд, тъй като е бил арбитър там.

„ След освобождение от длъжността административен началник и заместител на административен началник лицата се връщат на заеманата преди избора или на равна по степен служба, с изключение на в случаите, когато са били назначени от по-ниско равнище на орган на правосъдната власт “, написа в заявката на Панов. Той е почнал работа в правосъдната система през 1998 година в Софийския градски съд, а през 2007 година е определен за ръководител на Административен съд София-град. Веднага след приключването на мандата му е нараснал като арбитър във Върховен административен съд и три години по-късно става негов шеф.

Колеги на Лозан Панов напомнят, че той не е съумял да се впише в колектива на Върховен касационен съд, като е имало много случаи на пререкания със съдии.

В края на предходната година Лозан Панов бе повдигнат за президент от гражданското съдружие „ Правосъдие за всеки “ и бе подсилен от „ Демократична България “, само че кандидатурата му бе оценена като неуспех.

В поддръжка на заявката му през днешния ден са дали своят вот седем от членовете на колегията, а двама са били срещу – Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков.

Заради обстановката на следващия ден може да има изключително съвещание на колегията, на което още веднъж да бъде разисквана молбата на Панов.

В четвъртък като ръководител на Върховен касационен съд встъпва Галина Захарова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР