Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет излезе в петък с

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет излезе в петък с
Коментари Харесай

ВСС с нежелание призова улицата да спре с натиска върху съдии

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет излезе в петък с неискрена декларация, с която официално прикани обществото да " зачита независимостта на правосъдната власт ". Позицията е отдадена на заканите и обидите, отправяни най-много против арбитър Калин Калпакчиев, който бе ръководител на правосъдния състав по делото за условното предварително освобождение на австралиеца Джок Полфрийман.

Висш съдебен съвет прекомерно внезапно се разсъни за ескалиращото напрежение, откакто в четвъртък 292-ма съдии приканиха обществото да отбрани независимостта на съда от обругаването на политиците. Магистратите оповестиха, че институциите, в това число правосъдният съвет, не вършат нищо, с цел да защитят независимостта на правосъдната власт, демократичните полезности и публичния мир.

Два дни по-рано Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет не просто изостави съдиите на произвола на уличния и политическия напън, а се подреди до стачкуващите против съдиите Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева. В отговор до националистическата партия Вътрешна македонска революционна организация Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет разгласи, че " споделя чувството на околните на (убития от Полфрийман) Андрей Монов за нарушен баланс сред правото и справедливостта ".

Преди ден в София имаше и проява с гледище за оставката на Калпакчев, на която някои от протестиращите носеха плакати " Вън прислужниците на Сорос от съда ", визирайки него и ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Сега Висш съдебен съвет обръща палачинката, виждайки, че самичък предизвика растящо напрежение и опълчване в обществото и най-много в самата съдийска общественост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР