Съдийската бригада, която ще ръководи съботното дерби между ЦСКА -

...
Съдийската бригада, която ще ръководи съботното дерби между ЦСКА -
Коментари Харесай

Реферът на дербито ЦСКА София - Левски Радослав Гидженов: Спокоен съм и мисля, че ще се справя

Съдийската бригада, която ще управлява съботното дерби сред ЦСКА - София и Левски, даде брифинг пред медиите. На него участваха основният рефер на дуела Радослав Гидженов, асистентите Мартин Маргаритов и Диян Вълков, четвъртият арбитър Никола Попов, както и ВАР и АВАР арбитрите Ивайло Стоянов и Георги Кабаков. Идеята за срещата с медиите е на ръководителя на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан.

" Давид Фернандес Борбалан следва прецизно инструкциите от УЕФА и се пробва да съобщи на всички нас нещата, които УЕФА изисква - по какъв начин да отсъждаме, по какъв начин да менажираме обстановките. Това ни оказва помощ да следваме пътеката, начертана от ФИФА и УЕФА. За всеки един арбитър е най-голямото самопризнание да свири това дерби ", съобщи Гидженов, който прави дебюта си в най-популярния дуел в българския футбол.

" В моята глава сега е, че би трябвало да се абстрахирам от всичко, което се написа по медиите. Аз си последвам прецизно разпоредбите на играта и инструкциите на УЕФА. Спокоен съм и мисля, че ще се оправя ", изясни Гидженов.

" Въпреки че съм на 32 години и съм най-младия интернационален арбитър у нас, имам опит. Ръководил съм мачове и тук, и в Европа пред цялостни игрища. Не чувствам напън, всеки мой мач е под мониторинг от хора от УЕФА, които наблюдават моето развиване. Аз се стремя във всеки мач да се усъвършенствам и да давам най-хубавото от себе си ", сподели още пловдивчанинът.



Попитан дали има желан стадион или пък подобен, на който не би желал да управлява мачове, Гидженов отговори: " За мене всеки един стадион, където ми следва мач, го одобрявам по един и същи метод. Стадионите нямат значение, за мене е значимо да ползвам разпоредбите на играта и да има феърплей ".

След това той се спря и на подготовката си за мача в събота, а също по този начин очерта и по какъв начин би действал за проявлението на картоните. И призна, че съдиите също се приготвят с проблематичните футболисти - хората, които биха рушили дисциплината през всичките 90 минути.

" Има зрънца в двата тима, хора с друго въздействие на терена, друго его. Ние с опита ни от терена, от предходни мачове добиваме визия за всеки един футболист и имаме едно на разум. Не се случва преди мач да го предупредим. Преди мача всички от съдийския екип обсъждаме с кои футболисти би трябвало да бъдем деликатни и можем да имаме проблеми - кой симулира, кой преиграва. За картоните всеки един арбитър с наличието си и менажирането преценя по кое време даден футболист заслужава картон, или пък би трябвало да получи единствено забележка ", сподели още Гидженов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР