Съдийката от Милано Рафаела Маскерино разпореди да бъдат конфискувани 525

...
Съдийката от Милано Рафаела Маскерино разпореди да бъдат конфискувани 525
Коментари Харесай

Нагла измама: Евродепутатката на Берлускони свила от Брюксел над...

Съдийката от Милано Рафаела Маскерино разпореди да бъдат иззети 525 хиляди евро от сметките на депутатката в Европарламента от 2009-та до 2019 година Лара Коми. Трийсет и шест годишната в този момент дама е търкала цели два мандата банките на институцията на Европейски Съюз от името на партията „ Форца Италия! “ на четирикратния министър председател и водач на десницата Силвио Берлускони, предава.

Ако се има вяра на клюката, когато като настоящ министър-председател той издига кандидатурата й през 2008 година, Лаура е на 24 години и е една от фаворитките в неговото обграждане от лъскави и обилни девойки, към момента спрягано от медиите като „ харем “.

Освен осъществения от Темида запор на всичките й пари, съгласно италианските медии най-вероятно някогашната евродепутатка ще бъде дадена на съд, когато завърши следствието против нея на прокурорите от Милано Силвия Бонарди, Луиджи Фурно и Адриано Скудиери.

Тримата магистрати, по чието искане е бил иззет половин милиона евро на Лара Коми, я упрекват в „ крупна машинация с публични европейски средства “, присвоени нелегално посредством помощта на петима съучастници.

Обяснена с елементарни думи, далаверата се състои в това, че евродепутатката назначавала през годините фиктивно за асистенти въпросните „ съучастници “, на които Европарламентът трябвало да заплаща естествените за Брюксел, но много тлъсти заплати.

Да, само че тези помощници, някои от които изобщо не знаели къде се намира институцията, били употребявани единствено като „ краткотрайни касички “, които получавали заплатте по банков път и откакто си приспаднели налозите, предавали остатъка в брой на Лара или на нейния татко Ренато Коми.

Както може и да се чака, множеството от „ асистентите “ не вършели никаква друга работа за „ шефката “, като тя им се отплащала за „ препирането на парите “ с всевъзможни услуги в Италия с помощта на въздействието си в десницата и най-много на „ топлата връзка “ с Берлускони.

Любопитен е фактът, че Лара Коми към този момент е била „ клиентка “ на Темида в Милано, като даже от 14 ноември до 5 декември предходната година тя е била заключена в локалния затвор „ Сан Виторе “.

Тогава прокуратурата подозира нейно присъединяване в спекулация с европейски средства – те са отпуснати на Итлия за откриване на столови за небогати и бездомници, само че в огромната си част са присвоени от политици и техни ортаци – бизнесмени. Все още хващащата око 36 годишна дама е била освободена преди година, само че магистратите стартират да преглеждат под лупа що е вършела, до момента в който е била евродепутатка и надушват далаверата с „ асистентите “.

Според прокуратурата в Милано Лара Коми била ощетила Европарламента с общо 780 хиляди евро, като от тях била гушнала персонално иззетите й през вчерашния ден 525 хиляди евро.

В коментара си за абсурда в. „ Кориере каузи сера “ акцентира, че в случай че обвиняванията против някогашната евродепутатка бъдат потвърдени в съда, това ще бъде доста неприятна реклама за италианската политическа класа, още повече, че по време на престоя си в Европарламента Лара Коми е била дълго време вицепрезидент на парламентарната група на най-влиятелната в институцията Европейска национална партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР