Съдийка е подала сигнал в МВР срещу колегите си, твърдяла,

...
Съдийка е подала сигнал в МВР срещу колегите си, твърдяла,
Коментари Харесай

Съдийка подала сигнал срещу колеги – чувствала се заплашена

Съдийка е подала сигнал в Министерство на вътрешните работи против сътрудниците си, твърдяла, че са отправени закани за живота ѝ. От отдел Убийства са снели пояснения от четирима съдии.

Това се е случило в районния съд в Сандански, стана ясно на вчерашното съвещание на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (СК на ВСС), която изслушва кандидатките за началник на съда, заяви Лекс.

Именно една от тях – Стойка Янева, която сега е и.ф. ръководител на РС-Сандански, е подала сигнала в Министерство на вътрешните работи за закани и закани за живота ѝ от нейни сътрудници. От отдел Убийства са посетили съда и са снели пояснения от четирима магистрати, посочени в сигнала.

Едната е Рая Манолева – другият претендент за началник на съда, а останалите са предходните ръководители Димитър Узунов и Николинка Бузова, както и Иван Филчев.

За първи път за случая се загатва в протокола от извършеното общо заседание на РС-Сандански, което е изслушало двете кандидатки.

Димитър Узунов отбелязва, че е задоволен от представянето на Рая Манолева, само че във връзка с Янева показва на първо време, че тя е отказала да дава отговор на въпросите на сътрудниците си, а по-късно споделя следното: „ Границата на естественото мина предходната седмица, когато по сигнал, тъжба на Стойка Янева до министъра на вътрешните работи предходната седмица всички от вас, в това число и аз бяхме разпитани от чиновници от Дирекция Национална полиция от отдел Убийства с твърдени закани, закани или не знам си още какво за живота и здравето на Стойка Янева.

Мисля, че това минава границата на нормалността. От отдел Убийства да влизат и излизат от съдийски кабинети, да бъдем разпитвани и подлагани на това оскърбление, това идва допълнително “, споделя Узунов.

Това събитие породи страсти на съвещанието на Съдийската гилдия като кадровиците показаха изумлението си от визитата на чиновници на Министерство на вътрешните работи и снемането на пояснения от съдии.

Още повече, че предходната година кадровиците получиха голям брой сигнали от магистрати в районния съд в Сандански и даже част от членовете на Семеен кодекс на Висш съдебен съвет бяха на място да беседват с тях и със чиновниците.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР