Съдията подкрепя шестмесечната отсрочка за делата"Едно дело в спецсъда се

...
Съдията подкрепя шестмесечната отсрочка за делата"Едно дело в спецсъда се
Коментари Харесай

Галя Георгиева: Целта на закриването на спецправосъдието е да се подменят магистратите

Съдията поддържа шестмесечната пролонгация за делата

"Едно дело в спецсъда се равнява на 20 каузи в другите съдилища. Преди да вземат решение, политиците трябваше да дойдат да видят размера. Колегите ще срещнат усложнения с огромния мащаб. Само делото за КТБ е 800 тома. Закриването на спецправосъдието е с цел да се подменят магистратите ". Това съобщи съдияГаля Георгиева от Апелативния профилиран углавен съд за.

Тя поддържа шестмесечната пролонгация за делата на спецправосъдието. "Има механически неща, които би трябвало да бъдат обработени. Ние би трябвало да бъдем преназначени, с цел да бъдем командировани, с цел да си довършим делата. Трябва да имаме достъп до електронната деловодна система. Бих поканила министърката да види размера от каузи. По предимство делата ще отидат в Софийски апелативен съд ", изясни Георгиева.

Според нея в последните 2 години се е правело внушението, че спецправосъдието не си прави работата и властта е желала да я унищожи. "Структурата работеше от 2011 година, има правила и обичаи, както и готови съдии. Безсмислено е да я събарят. Измененията в закона за правосъдната власт не е писан в Министерството на правораздаването, трябваше Йорданова да каже от кого е формирана работната група ", уточни съдията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР