Съдията от Районния съд в Пазарджик Майа Попова се е

...
Съдията от Районния съд в Пазарджик Майа Попова се е
Коментари Харесай

Зловещи разкрития за самоубийството на съдийката от Пазарджик

Съдията от Районния съд в Пазарджик Майа Попова се е самоубила по доста нечовечен метод - обесила се е с колана на халата си за баня, разкриват от следствието. Все още не е ясно каква драма се е разиграла в живота й, с цел да стигне до съдбовната стъпка.

Юристката бе открита мъртва в четвъртък. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че в Пазарджик се води досъдебно произвеждане след гибелта на магистрат. Майа Попова е брачна половинка на брата на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

В предишното тя се озова в центъра на скандал, откакто бе хваната зад кормилото с високи дози алкохол в кръвта. Първото проучване демонстрира 5,02 промила, второто след часове - 3,92 промила. Заради това Попова през 201 година бе наказана на 2 години пробация, написа "Марица ".

Тя твърдеше, че не е била пияна, а че й е било неприятно. Съдия Попова настояваше, че е била в "състояние на разстройство на съзнанието, изключващо вменяемостта ".

Делото против нея се води от април 2011 година, когато на път за работа тя се е блъснала с колата "Форд Фокус " в спряла кола "Мицубиши ". Щетите и по двата автомобила са незначителни, само че при удара съдийката изпаднала в кома и е получила пострадване на главата.

Първата кръвна проба на Попова, която е направена, до момента в който тя е в безсъзнание, посочила 5.02 промила алкохол в кръвта. Втората проба, направена няколко часа по-късно и посочила не по-малко притеснителните 3.92 промила.

Първоначално прокуратурата в Пазарджик приключи следствието против нея, тъй като пробите за алкохол не били взети с нейно единодушие. Прокуратурата в Пловдив обаче анулира този отвод, тъй като тестът е взета в болница, а тестването с дрегер е било невероятно поради положението й.

Тогава Върховен касационен съд отхвърля всички претенции на Попова за постановяване на оправдателна присъдата, тъй като по делото има значение единствено, че е хваната да кара в извънредно нетрезво положение.

По време на случая Майа Попова беше заместник-председател на Районния съд в Пазарджик. След него бе освободена от управителния пост, а в този момент няма да може да се върне в правосъдната система, тъй като се води осъждана. Висшият правосъден съвет по този начин и не предприе някакви дисциплинарни дейности против нея.

Това е втора мистериозна гибел към Тодор Попов. Шефката на кабинета му в предишния мандат Татяна Стоянова беше убита на 12 януари 2015 година с пет патрона. Красивата и заможна общинарка беше убита пред гаража на кооперацията в центъра на града, в която живее.

Тогава настойчиво се говореше, че ликвидирането й е предизвестие към градоначалник, който е на власт и сега - Тодор Попов.

Запознати настояват още, че снахата на Тодор Попов от години имала психологични проблеми.

Майа Попова беше заровена през днешния ден в гробищния парк в Пазарджик в наличието на родственици, близки, другари и сътрудници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР