Съдията от окръг Фултън ще призове 900 потенциални съдебни заседатели за процеса срещу съобвиняемите на Тръмп Чезебро и Пауъл

...
Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи нарежда
Коментари Харесай

Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи нарежда на 900 бъдещи съдебни заседатели да се явят в съда следващия месец за процеса на щата срещу Тръмп обвиняемите Кенет Чезебро и Сидни Пауъл, и двамата адвокати.

Заповедта идва, след като Макафи постанови в четвъртък, че бившият президент Доналд Тръмп и 16 други, обвинени в опит да променят резултата от президентските избори през 2020 г., ще бъдат съдени отделно от Чезебро и Пауъл, като и двамата се позоваха на правото си на бърз процес. Макафи написа, че „ще се постарае жури да бъде избрано и положено под клетва до 3 ноември 2023 г.“ в процеса срещу Чезебро и Пауъл.

В петък Макафи нареди да бъдат издадени призовки за 450 потенциални съдебни заседатели ще се появят на 20 октомври, а други 450 потенциални съдебни заседатели ще бъдат в Окръжния съд на Фултън на 27 октомври. Процесът срещу Чезебро и Пауъл е планиран да започне на 23 октомври. 

Нови подробности разкриват специално голямо жури на Джорджия в Тръмп изборен случай препоръча обвинения за Линдзи Греъм

Чесебро е обвинен по седем пункта, свързани с предполагаемо усилие да се представи фалшив списък от избиратели от Джорджия, за да изберат Тръмп, а Пауъл е обвинен в координация с компания за данни за достъп до изборни данни. Както всички други обвиняеми в Джорджия, те също са обвинени в нарушения на RICO.

— Джаред Егълстън и Мелиса Куин допринесоха за този доклад 

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР