Съдията от Ню Йорк по делото срещу Доналд Тръмп Доналд

...
Съдията от Ню Йорк по делото срещу Доналд Тръмп Доналд
Коментари Харесай

Тръмп за процеса срещу него: Това е безобразие!

Съдията от Ню Йорк по делото против Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, заведено против него поради това, че той е купил мълчанието на порнозвезда, през днешния ден отхвърли второто искане на някогашния президент на Съединени американски щати да си направи самоотвод, съобщи Ройтерс.

Тръмп се опита да в профил съдията Хуан Мерчан на съображение, че работата на щерка му във компания за политически съвещания с клиенти от Демократическата партия, съставлява спор на ползи, прибавя Българска телеграфна агенция.

Тръмп е първият някогашен американски президент, който застава пред углавен съд, което може да усложни опита му да се върне в Белия дом. Прокурори от щата Ню Йорк го упрекват във подправяне на документи за прикриване на заплащане в размер на 130 000 $ в последните дни на президентската акция през 2016 година, с цел да купи мълчанието на порнозвездата Сторми Даниълс за полов контакт с нея през 2006 година, за който порноактрисата твърди, че са имали, а Тръмп постоянно е отричал това.

Въпреки че делото се преглежда от някои правни специалисти като най-маловажно от четирите наказателни каузи против Тръмп, то е единственото, за което е обезпечено, че ще бъде прегледано преди изборите в Съединени американски щати на 5 ноември, показва Ройтерс.

Тръмп не се признава за отговорен. Ако бъде наказан по него и в случай че в същото време победи на президентските избори той към момента може да заеме длъжността, само че социологическите изследвания на Ройтерс/Ипсос демонстрират, че в случай че бъде приет за отговорен това може да утежни вероятностите пред него.

Преди да влезе в правосъдната зала, Тръмп означи: " Това е безсрамие. Това е политическо гонене ". Причината за следствието на случая стана обява на " Уолстрийт джърнъл " през януари 2018 година Според вестника месец преди Тръмп да завоюва изборите през 2016 година, неговият юрист Майкъл Коен е платил на Сторми Даниълс (с същинско име Стефани Клифорд) 130 000 $, с цел да не популяризира информация за връзката си с Тръмп през 2006-2007 година

През 2018 година Майкъл Коен се изправи пред съда по няколко обвинявания, едно от които е за нарушение на разпоредбите за финансиране на предизборната акция на Тръмп, по-конкретно за заплащанията към Сторми Даниълс. По това време прокурорите не повдигнаха обвинявания против Тръмп, базирайки се на имунитета на президента. През ноември 2022 година обаче прокуратурата в Манхатън стартира ново следствие.

По останалите три наказателни каузи Тръмп е упрекнат в погрешно боравене с класифицирана информация и в опит за анулация на резултатите от изборите през 2020 година, на които той загуби от демократа Джо Байдън.

По време на днешното правосъдно съвещание в Ню Йорк прокурорите желаеха санкция за Тръмп поради това, че, както те споделиха, той е нарушил на няколко пъти в последните дни в обществените мрежи наложена му заповед да не подлага на критика очевидците по делото. Съдебно съвещание по този въпрос ще има на 24 април.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР