Съдията от Московския градски съд Андрей Суворов осъди опозиционния активист

...
Съдията от Московския градски съд Андрей Суворов осъди опозиционния активист
Коментари Харесай

Навални с нова присъда - 19 години в колония за екстремизъм

Съдията от Московския градски съд Андрей Суворов осъди опозиционния деятел Алексей Навални на 19 години в колония със специфичен режим на изнесено съвещание в наказателна колония-6 във Владимирска област, оповестява Интерфакс. Държавното обвиняване изиска да го осъди на 20 години отнемане от независимост.


" Алексей Навални беше наказан на 19 години в наказателна колония с оптималната сигурност ", съобщи говорителката Кира Ярмиш. Журналист на Агенция Франс Прес, следил правосъдното съвещание в пресцентъра на пандиза, съобщи, че Навални се е усмихвал, до момента в който съдията е чел присъдата, и е прегърнал различен обвинен, преди предаването да бъде прекратено.

Алексей Навални беше приет за отговорен по шест члена: основаване на екстремистка общественост, апели към екстремизъм, основаване на неправителствени организации, нарушаващи правата на жителите, финансиране на екстремизъм, както и замесване на малолетни в осъществяването на рискови действия и реабилитация на нацизма. В допълнение към присъдата му е избрана санкция в размер на 850 хиляди рубли, оповестява " Ведомости ".

Делото е прегледано в закрит режим. Както оповестява " Медиазона " (признат за задграничен агент), родителите на Алексей Навални не са били позволени в залата. През юни Московският градски съд трансферира съвещанията по делото за екстремизъм в закрит режим, защото държавното обвиняване предизвести за " вероятни провокации ".

Навални към този момент излежава деветгодишна присъда за нарушаване на условното освобождение, машинация и пренебрежение към съда. Тези обвинявания се считат за политически стимулирани.

Наказателното дело за екстремизъм против Алексей Навални е формирано през есента на 2022 година Сътрудниците на опозиционера обясниха, че епизодите за основаването на екстремистки общности и финансирането на екстремизма са свързани с работата на Фонда за битка с корупцията (обявен за екстремистки, неразрешен в Русия, ликвидиран) и събирането на дарения за работата на организации, основани от Алексей Навални. Статията за присъединяване на малолетни в осъществяването на рискови действия се отнася до протестни дейности, проведени от ФБК, в които " са взели участие няколко лица под 18 години ".


Алексей Навални е наказан за първи път на отнемане от независимост през февруари 2021 година Той е наказан на две години и осем месеца в колония от общ вид по делото " Ив Роше " (измама; член 159 от Наказателния кодекс на Руската федерация). През март 2022 година е приет за отговорен по друго дело за машинация и засегнатост на арбитър (чл. 297 от Наказателния кодекс на Руската федерация) и е наказан на девет години в колония със непоколебим режим (въз основа на цялост от престъпления).

В колониите със специфичен режим се настаняват мъже с изключително рисков рецидив и наказани на пожизнен затвор. Този режим планува по-тежки условия на задържане за наказаните, в това число ограничавания на свободата на напредване, другарство и свободно време.

Вторият обвинен по делото е някогашният механически шеф на канала на Навални в YouTube Даниел Холодни. Той е упрекнат във финансиране на екстремистки действия, употребявайки служебното си състояние и присъединяване си в екстремистка общественост. Неговата присъда към момента не е оповестена.

Наказателно дело за образуване на екстремистка общественост е заведено против Навални, Леонид Волков (признат в Руската федерация за задграничен агент), Иван Жданов (признат в Руската федерация за задграничен агент), а за присъединяване в екстремистка общественост - против Любов Собол (призната в Руската федерация за задграничен агент), Георгий Албуров (признат в Руската федерация за задграничен агент) и други. Повечето от обвинените по делото са отвън Руската федерация, оповестява ТАСС. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР