Съдията, който трябваше да се произнесе по жалбите на двамата

...
Съдията, който трябваше да се произнесе по жалбите на двамата
Коментари Харесай

Оставиха в ареста съдружник в NEXO заради доказателства, съдия отказа да гледа гаранциите от 1 млн. лв.

Съдията, който трябваше да се произнесе по жалбите на двамата обвинени по случая Нексо, на които прокуратурата наложи гаранции от по 1 млн. лева, се е отвел. Това оповестиха от Софийския градски съд. " Мотивите за отвода са изявления в медийното пространство, съдържащи изказвания, неотговарящи на действителността и внушения по отношение на безпристрастността на съда.

В рамките на деня ще бъде избран нов съдия-докладчик ", осведомят от градския съд. В известието не се загатват съответните изявления, само че такива се появиха в уеб сайтове, близки до прокуратурата. Припомняме, че в четвъртък 19 минути писа, че главният съучастник в Нексо Коста Кънчев е бил арестуван, като 3 дни по-късно това удостовери и съоснователят на компанията Антони Тренчев. Фактът, че до неделя той не бе освободен значи, че съдът счита, че има действителни доказателства против него.

Преди 13 дни, след спецоперация против Нексо прокуратурата разгласи, че четирима души са привлечени като обвинени по досъдебното произвеждане за активността на криптоагенцията. Повдигнато им е обвиняване за това, че от началото на 2018 година до 12 януари 2023 година на територията на България, Англия, Швейцария и Каймановите острови са взели участие, а един от тях е и управлявал, проведена незаконна група. " Тя е основана с користна цел -пране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и осъществяване на банкова активност без лиценз ", изясни тогава зам.-главният прокурор и шеф на националното разследване Борислав Сарафов.

Последното обвиняване бе прието от NEXO със съглашението с американските управляващи - там ще се връщат и парите на хиляди клиенти, което до момента се отхвърляше от NEXO. На двама от обвинените - Траян Николов и Калин Методиев беше наложена мярка " парична гаранция " от по 1 млн. лева, като наблюдаващият прокурор даде период от 10 дни гаранцията да бъде импортирана. Николов и Методиев обаче апелираха мярката пред съда.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР