Съдия забрани на Доналд Тръмп да се яви на първичните

...
Съдия забрани на Доналд Тръмп да се яви на първичните
Коментари Харесай

Забраняват на Тръмп да се яви на изборите в Илинойс

Съдия забрани на Доналд Тръмп да се яви на първичните избори републиканците, които да излъчат номинацията на партия за президент, в щата Илинойс .

Причината е ролята му в нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година Въпреки това влизането на правосъдното решение в действие е отсрочено, защото се чака обжалването на Тръмп.

Съдията от окръг Кук Трейси Портър застана на страната на гласоподавателите на Илинойс, които твърдяха, че някогашният президент би трябвало да бъде дисквалифициран от първичното гласоподаване на щата на 19 март и от общите избори на 5 ноември поради нарушение на клаузата срещу протестите на раздел 14-та корекция на конституцията на Съединени американски щати.

Той се приближава до третата си поредна номинация за претендент за президент

Изходът от делото в Илинойс и от сходни каузи в други щати евентуално ще бъде решен от Върховния съд на Съединени американски щати.

Подобни решения бяха постановени по-рано в щатите Колорадо и Мейн, които Тръмп апелира.

През декември 2023 година съдът на американския щат Мичиган не позволи до разглеждане тъжба на гласоподаватели с гледище Доналд Тръмп да не бъде позволен до присъединяване в първичните избори.

Финансовите каузи

Доналд Тръмп не съумя в опита си за прекъсване на  присъдата против него за машинация на обща стойност 454,2 милиона $ за надценяване на активите му и цената на недвижимите парцели.

Той се опита да си обезпечи пролонгация, с която да се отсрочи насилственото събиране на санкцията, до момента в който трае обжалването.

Адвокатите на Тръмп споделиха, че той не може да заплати гаранция за цялостната сума на правосъдното решение, до момента в който апелира и вместо това желае да обезпечи гаранция от 100 милиона $.

Москва е подготвена да работи с спечелилия в президентските избори в Съединени американски щати, сподели той

Решението на асоциирания арбитър Анил Сингх от апелативния отдел на Ню Йорк би трябвало да бъде доказано от цялостен състав на щатския апелативен съд на приблизително равнище.

Сингх удовлетвори настояването на Тръмп за прекъсване на част от решението на арбитър Артър Енгорон от 16 февруари, забраняващо на някогашния президент да ръководи която и да е нюйоркска корпорация или да търси заеми от държавните банки за три години.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР