Съдия Виржиния Петрова, която гледа делото за източването на Корпоративна

...
Съдия Виржиния Петрова, която гледа делото за източването на Корпоративна
Коментари Харесай

Адвокат на Цветан Василев иска отвод на съдията по делото КТБ

Съдия Виржиния Петрова, която гледа делото за източването на Корпоративна комерсиална банка (КТБ), да си направи отказ от процеса. За това настоя юристът на Цветан Василев – Константин Симеонов. Аргументът му е, че съдията отхвърля да разпита банкера посредством видеовръзка и по този начин на процедура нарушава правото му на отбрана.

Василев и отбраната му многкоратно са упорствали да бъде разпитан отдалечено. Прокуратурата отхвърли още по време на следствието. Преди година и четири месеца Симеонов направи ново искане за същото. Тогава арбитър Петрова изясни, че ще ревизира дали има такава техническа опция. Преди няколко дни юристът повтори настояването си, като уточни, че поради епидемията от ковид има и указания делата да се гледат отдалечено. На това е получил отвод и по тази причина упорства съдията да се откаже от делото. Ако това се случи, целият развой би трябвало да стартира изначало.

Константинов акцентира, че освен има юридическа и техническа опция това да се случи, само че уточни, че към този момент се прави. Той даде образец с делото " ЕВН ", по което подсъдими са предприемачът Иво Прокопиев и някогашните министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Пред дни те бяха напълно оправдани, а Дянков се включи в съвещанието от Съединени американски щати.

" От съда не беше направено безусловно нищо. Един ред няма. Поне едно писмо да имаше до министерство на правораздаването да се види какви са техническите благоприятни условия, някакво определение, нещичко ", съобщи Симеонов.

На предишното съвещание той разгласи, че няма да влезе в залата, в случай че не получи отговор на настояването си за разпит. В сряда изиска отказ на съдията и прочете декаларация от самия банкер, който също упорства да даде пояснения и декларира, че в противоположен случай също ще упорства за отказ на арбитър Петрова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР