Съдия в Ню Йорк нареди на бившия президент на САЩ

...
Съдия в Ню Йорк нареди на бившия президент на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп трябва да плати 400 000 долара на The New York Times

Съдия в Ню Йорк подреди на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да заплати близо 400 000 $, с цел да покрие правосъдните разходи на The New York Times от към този момент прекъснато дело, което той заведе против вестника, трима от неговите кореспонденти и неговата племенница, оповестява CBS NEWS.

, обвинявайки вестника в скрит план с отчуждената му племенница Мери Тръмп, с цел да получи и разгласява данъчните му досиета.

Нюйоркският арбитър Робърт Рийд отхвърли делото против Times и неговите кореспонденти през май 2023 година , като постанови, че те са предпазени според Първата корекция и подреди на Тръмп да покрие техните правосъдни разходи. В петък Рийд дефинира, че 392 638,69 $ са рационална сума, като се има поради сложността на случая и забърканите юристи. 

През 2018 година репортерите от New York Times Сузане Крейг, Дейвид Барстоу и Ръсел Бютнър разгласиха следствие за благосъстоянието и налозите на Тръмп, разкривайки детайлности от данъчните заявления , които някогашният президент не желаеше да оповести обществено . По-късно вестникът печели премия " Пулицър " за своите репортажи.
 Тръмп пред съда: Невинен съм
Тръмп пред съда: Невинен съм

Ключов развой за президентската акция в Съединени американски щати

Припомняме, че по-рано тази седмица Тръмп се яви в съда в Ню Йорк по обвиняване , че фамилната му компания Trump Organisation е провела скица за машинация на стойност 370 млн. $.

Тръмп се разгласи за почтен и подцени възбраната на съдията да се занимава с политика, като назова това машинация и лов на вещици, за което би трябвало да бъде заплатен.

Той съобщи, че е бил унизен от " някой, който се кандидатира за президент " . Политикът назова щатските прокурори " позорни ".

Коментирайки изказванията на прокурорите, Тръмп съобщи, че финансовите доклади " са съвършени ", банките са получили назад средствата си и " са били допустимо най-щастливи ".

По време на процеса стана ясно, че действителната площ на триетажния му пентхаус в Тръмп Тауър е три пъти по-малка от посочената в документите. Политикът назова това " почтена неточност ", която е била поправена.

Речта на Тръмп продължи пет минути, след което арбитър Артър Ергърнън го уведоми, че времето изтича, като сподели екрана на телефона си. Политикът упрекна съдията, че не го е изслушал, при което съдията помоли юристите му да успокоят клиента си и разгласи отмора.
 Върховният съд взема решение през февруари позволява ли Тръмп до изборите
Върховният съд взема решение през февруари позволява ли Тръмп до изборите

След като към този момент 2 щата се позоваха на14-та корекция, с цел да го дисквалифицират

Това са единствено част от правните проблеми на Тръмп, до момента в който той води акция за преизбиране. Въпреки неприятностите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР