Съдия в Лондон заяви, че британското правителство недвусмислено признава лидера

...
Съдия в Лондон заяви, че британското правителство недвусмислено признава лидера
Коментари Харесай

Британски съд призна Гуайдо за президент в спор за злато в Банката на Англия

Съдия в Лондон съобщи, че английското държавно управление " недвусмислено признава " водача на опозицията Хуан Гуайдо за президент на Венецуела в борба за златни кюлчета против Банката на Англия , оповестява Агенция Франс Прес.

Случаят е заведен от централната банка на Венецуела , за да освободи златни запаси от 1 милиард $ .

Банката на Англия съобщи, че н е е в положение да го направи, защото е " хванатата по средата " сред конкуриращи се искания за президентство след оспорвани избори от 2018 година.
 Венецуела съди за злато Банката на Англия
Венецуела съди за злато Банката на Англия

Обвинява я, че желае да продава венецуелски златни запаси, Венецуела избира да се дават на Организация на обединените нации

Правителството на Мадуро, желае златото да бъде освободено , до момента в който различен съвет, назначен от Гуайдо, изиска освобождението да бъде отказано .

Съдията от Търговския съд Найджъл Тиъри, заседаващ във Върховния съд на Англия и Уелс , беше помолен да се произнесе кой е акредитиран да насочи настояването - Гуайдо или Мадуро .

В своето решение той сподели: " Правителството на нейно величество признава господин Гуайдо в качеството му на краткотраен парламентарен президент на Венецуела и не признава господин Мадуро за краткотраен парламентарен президент на Венецуела ".

Тиъри добави, че е невероятно да се признаят и двамата за президент .

Гуайдо отхвърли да одобри резултатите от изборите през 2018 година и упорства, че той е краткотраен президент в очакване на нов избор.
 Приближен на Гуайдо - проектант на опитите за прелом против Мадуро
Приближен на Гуайдо - проектант на опитите за прелом против Мадуро

Леополдо Лопес...

Около 60 страни го признаха за същински водач на Венецуела, в това число Съединени американски щати, които постановиха наказания против Мадуро и неговия вътрешен кръг.

Мадуро наследи Уго Чавес след гибелта му през 2013 година

Сарош Зайвала, представляващ назначения от Мадуро съвет съобщи, че клиентите му ще апелират. Те смятат, че правосъдното решение " напълно пренебрегва действителността на обстановката ".

" Правителството на Мадуро ръководи Венецуела и нейните административни институции и единствено то може да обезпечи разпространяването на филантропичната помощ и медицински материали, нужни за битка с пандемията от ковид ", добави той.

" Този резултат ще забави в допълнение решенията, във щета на венецуелския народ , чийто живот е изложен на риск ".
 Венецуела гласоподава за парламент през декември
Венецуела гласоподава за парламент през декември

Опозицията може да бойкотира вота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР