Съдията се произнася за щата Орегон и Вашингтон, казва, че напускащите училища Pac-12 не могат да провеждат срещи

...
Съдия удовлетвори искане от щата Орегон и щата Вашингтон за
Коментари Харесай

Съдия удовлетвори искане от щата Орегон и щата Вашингтон за временна ограничителна заповед в понеделник, за да се предотврати напускането на членове на Pac-12 от срещата, докато не може да се определи кой има правото да съставлява борда на директорите на разпадащата се конференция.

На изслушване във Върховния съд на окръг Уитман във Вашингтон съдия Гари Либи постанови, че срещата е насрочена за по-късно тази година седмица с комисаря на конференцията Джордж Клявкоф и университетските ръководители от 10 напускащи членове не може да се проведе.

Щатът Орегон и щатът Вашингтон искат пълен контрол върху вземането на решения за конференцията като единствените училища, ангажирани с конференцията извън текущото училище година. Училищата подадоха жалба за нарушение на правилника в петък.

Ръководителите на тихоокеанските северозападни училища заявиха, че биха искали да възстановят Pac-12, като поемат контрола върху неговите активи и интелектуална собственост, като същевременно запазят марката му. Те казват, че се страхуват, че напускащите училища ще се опитат да разпуснат конференцията и да разделят нейните активи.

Щатът Орегон и щатът Вашингтон твърдят, че осем училища - Аризона, Аризона, Колорадо, Юта, Орегон, Вашингтон, Станфорд и Калифорния — загубиха правото си да бъдат в борда, когато обявиха намеренията си да се присъединят към други конференции през следващата година. USC и UCLA бяха лишени от права на глас от Pac-12 през 2022 г., когато решиха да се присъединят към Големите десет.

Напускащите училища оспорват какво представлява официалното уведомление за напускане на конференцията.

< p>Адвокатът на Pac-12, Марк Ламбърт, каза, че все още има конферентен бизнес, за който трябва да се погрижите до края на този сезон, включително задържането на близо 200 служители.

Либей наистина позволи конференцията да продължи да извършва ежедневната си работа както обикновено, и удовлетвори молбата на Ламбърт да разреши на офиса на лигата да предприеме действия, които са одобрени с единодушно гласуване на 10-те членове, които в момента съставляват борда.

Ламбърт каза, че Клявкоф и конферентният офис са попаднали в средата на конфликт между щата Орегон и щата Вашингтон и осемте училища, които наскоро обявиха, че напускат.

„Всеки е силно подозрителен към другия, “ каза Ламбърт.

Нямаше адвокати на нито едно от заминаващите училища, присъстващи на изслушването в съдебна зала недалеч от кампуса Pullman на щата Вашингтон.

___

Следвайте Ралф Д. Русо на https://twitter.com/ralphDrussoAP и слушайте на http://www.appodcasts.com

___

AP колежански футбол: https:/ /apnews.com/hub/college-football и https://apnews.com/hub/ap-top-25-college-football-poll

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР