Съдия Татяна Жилова е назначена като съдия с правна квалификация

...
Съдия Татяна Жилова е назначена като съдия с правна квалификация
Коментари Харесай

Български съдия е назначен в Единния патентен съд в Париж

Съдия Татяна Жилова е назначена като арбитър с правна подготовка в Първоинстанционния съд – централно поделение в Париж, осведомят от Българското патентно ведомство.

Единният патентен съд се чака да проработи от 1 април 2023 година

" Изключителен авторитет е български арбитър да бъде включен в състава на едно от централните отделения на Единния патентен съд - Париж и Мюнхен. По този метод името на страната ни се подрежда измежду страни със стабилен опит в интернационалното право като Германия, Белгия, Австрия, Франция, Италия. Процесът на асортимент за настоящи съдии в Единния патентен съд е извънредно сериозен и тежък. Изборът на арбитър Жилова е резултат от оценката на високия ѝ професионализъм, само че и на дейната работа на България във връзка с отбраната на индустриална благосъстоятелност ", разяснява проф. Владя Борисова, председател на Патентното ведомство у нас.

По думите на проф. Борисова, работата на Единния патентен съд ще разреши на притежателите на патенти да получават по-бърза и по-експертна правна отбрана на своите права при патентни разногласия, освен това за територията на страните членки по Споразумението. Това ще сътвори унифицирана правосъдна процедура в региона на патентните разногласия и ще понижи доста разноските за процесуално посланичество на засегнатите страни на територията на обособените страни. Предстои Патентно ведомство да организира разяснителна акция по отношение на структурата и метода на работа на Съда и измененията, които ще настъпят за ползвателите на услуги след старта на неговата работа.

Съдия Татяна Жилова е арбитър в Административен съд - София-град, както и ръководител на Съюза на съдиите в България. Тя е хоноруван учител по право на интелектуалната благосъстоятелност в Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски “ и лекар по право на интелектуалната благосъстоятелност, се споделя още в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР