Съдия отхвърли искането на Марк Медоус за отлагане на предаването и ареста му в окръг Фултън

...
Вашингтон — Федерален съдия в Джорджия отхвърли искането на бившия началник
Коментари Харесай

Вашингтон — Федерален съдия в Джорджия отхвърли искането на бившия началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус за отлагане на предаването и ареста му в окръг Фултън, Джорджия , тъй като опитът за преместване на делото във федералния съд е съден, съгласно съдебно разпореждане, издадено в сряда.

„Ясният законов език за премахване на наказателно преследване не подкрепя разпореждане или временно пребиваване, забраняващо окръг Принудително изпълнение или изпълнение на заповедта за арест срещу Медоус от страна на адвокат Уилис“, пише съдия Стив Джоунс в кратко решение.

Адвокатите на Медоус поискаха от федералния съд да блокира изпълнението на ареста от страна на окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис заповед, докато се опитваха да убедят съдията да премести делото в щата Джорджия във федералния съд.

Джоунс написа в сряда, че законът не позволява намеса на федералния съд в щатското дело в настоящия момент и съдебното преследване на Медоус трябва да продължи, докато федералният съд разгледа по-широкото искане за прехвърляне на делото.

p>

Медоус, който е служил като началник на кабинета в Белия дом на Тръмп, твърди миналата седмица, че делото му трябва да бъде преместено във федералния съд, тъй като обвиненията, съдържащи се в обвинителния акт на Уилис срещу него, са възникнали, докато той е действал в официалното си качество като началник на кабинета на Белия дом.

„Нищо, за което се твърди в обвинителния акт, че е извършил г-н Медоус, не е престъпно само по себе си: организиране на срещи в Овалния кабинет, контакт с държавни служители от името на президента, посещение на сграда на държавно правителство , и организиране на телефонен разговор с президента. Човек би очаквал началник на кабинета на президента на Съединените щати да прави подобни неща. И те имат много по-малко общо с интересите на държавния закон, отколкото, например, обвинения в убийство, които бяха успешно отстранени", написаха адвокатите му миналата седмица.

Във вторник Уилис отстъпи, като написа във федералния съд: "Законно арестуване на обвиняемия по обвинения в тежко престъпление, след като предостави на обвиняемия достатъчно време преговорите за предаване нито лишават подсъдимия от способността да търси отстраняване, нито засягат юрисдикцията на този съд да разглежда отстраняването."

Съдебните документи тази седмица разкриха спор между адвокатите на Медоус и Уилис , в който неговият правен екип се бореше да отложи крайния срок в петък следобед, който Уилис беше поставил за всичките 19 обвиняеми по делото Тръмп да се предадат и да бъдат официално арестувани.

„Вашият клиент не е по-различен от всеки друг обвиняем в тази юрисдикция“, пише Уилис на правния екип на Медоус, според копие от имейл, предоставен в съдебните документи.

Друг съюзник на Тръмп, бивш служител на Министерството на правосъдието Джефри Кларк, направи подобен опит да отложи ареста му, като поиска от федералния съдия в Джорджия да издаде спешно спиране по въпроса. В сряда съдия Джоунс също отхвърли това искане, като написа, че законът диктува, че "държавният съд запазва юрисдикцията си над прокуратурата и производството продължава." 28.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР