Съдия отхвърли делото за клевета на Тръмп срещу писател, спечелил дело за сексуално насилие срещу него

...
НЮ ЙОРК (AP) — Федерален съдия отхвърли насрещния иск на
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (AP) — Федерален съдия отхвърли насрещния иск на бившия президент Доналд Тръмп срещу писателя, който спечели дело за сексуално насилие срещу него, постановява в понеделник, че Тръмп не може да твърди, че тя го е клеветила, като продължава да твърди, че е била не само сексуално малтретирана, но и изнасилена. Джийн Карол, която спечели присъда срещу него за 5 милиона долара през май и води собствено дело за клевета срещу него. Адвокатът на Тръмп Алина Хаба каза, че адвокатите му ще обжалват „погрешното решение“ за отхвърляне на насрещния му иск.

Адвокатът на Карол, Роби Каплан, каза, че е доволна от решението и очаква процес, насрочен за януари в нея иск за клевета, който се отнася до поредица от забележки, които Тръмп е направил, отричайки нейното обвинение в сексуално насилие.

„E. Джийн Карол очаква с нетърпение да получи допълнителни компенсаторни и наказателни обезщетения" в този процес, каза Каплан.

Карол обвини Тръмп, че я е хванал в капан в съблекалнята на луксозен универсален магазин през 1996 г., целувайки я насила, смъквайки чорапогащниците й и я изнасили, докато тя се опитваше да се пребори с него.

Той отрича каквото и да било от това да се е случило, дори че са се сблъскали в магазина. Той я нарече, наред с други неща, „луда работа“ който измисли „измамна и фалшива история“, за да продаде мемоари.

В процеса от тази пролет журито на гражданския съд заключи, че Тръмп е малтретирал сексуално Карол, но отхвърли твърдението й, че я е изнасилил. От правна гледна точка разликата зависеше относно спецификата на това как, според мнението на съдебните заседатели, той е проникнал в нея против волята й.

Когато интервюиращ от CNN я попита какво й минава през ума, когато чу констатацията за изнасилване, Карол отговори: „Е, аз просто веднага си казвам наум: „О, да, той го направи. О, да, той го направи.“ Тя каза също, че е казала на един от адвокатите на Тръмп, че „той го е направил и вие го знаете.“

Тогава Тръмп съди Карол, заявявайки, че изявленията й са клеветнически. Той поиска оттегляне и пари.

Историята продължава

„Тези неверни изявления явно противоречат на присъдата на съдебните заседатели“, твърдят адвокатите в съдебните документи, заявявайки, че комисията е установила, че изнасилването „ясно не е извършено“.

На съдебните заседатели по делото беше казано, че според приложимия закон на Ню Йорк изнасилването изисква насилствено проникване с пенис, докато сексуалното насилие покрива насилствено проникване с пръст. Карол твърди, че и двете са се случили.

Адвокатите на Карол казаха, че нейните изявления след присъдата са „до голяма степен верни“.

Съдията също.

„Разликата между предполагаемите клеветнически изявления на г-жа Карол – че г-н Тръмп я е „изнасилил“, както е определено в Наказателния закон на Ню Йорк – и „истината“ – че г-н Тръмп насилствено е проникнал дигитално в г-жа Карол – са минимални“, съдия Луис А. Каплан пише в решението от понеделник: „И двете са тежки сексуални престъпления.“

„Всъщност и двете действия представляват „изнасилване“, тъй като терминът се използва в ежедневния език, в някои закони и в друг контекст, добави Каплан , който не е свързан с адвоката на Карол.

Асошиейтед прес обикновено не посочва имена на хора, които твърдят, че са били сексуално насилвани, освен ако не излязат публично, както направи Карол.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР