Съдия от Уисконсин разпорежда оповестяването на досиета, изискани от фалшив избирател на Тръмп

...
Съдия от Уисконсин нареди в петък на щатската избирателна комисия
Коментари Харесай

Съдия от Уисконсин нареди в петък на щатската избирателна комисия да оповести всички досиета, които има, свързани с един от нейните републикански членове и неговата роля като един от 10-те души, които се представиха за фалшиви избиратели през 2020 г. за бившия президент Доналд Тръмп.

Искът, заведен от синдикален лидер, представляван от либералната фирма Law Forward, искаше комисионни записи, свързани с Робърт Спиндел и коментари, които той направи относно ролята си като фалшив избирател. Спиндел е един от тримата членове на републиканските щатски изборни комисии.

Фалшивите избиратели се срещнаха в Уисконсин и шест други щата на бойното поле, където Тръмп беше победен през 2020 г., опитвайки се да гласуват за бившия президент, въпреки че той загуби. Републиканците, които участваха в Уисконсин, казаха, че се опитват да запазят правната позиция на Тръмп в случай, че съдилищата отменят поражението му.

Ролята на тези фалшиви избиратели, особено в Уисконсин, беше централна във федералното обвинение срещу Тръмп, публикувано тази седмица . В четвъртък Тръмп се призна за невинен в опита си да отмени резултатите от загубата си на изборите през 2020 г.

Law Forward подаде жалба до Избирателната комисия на Уисконсин през 2021 г., като заяви, че фалшивите избиратели са нарушили закона. Комисията гласува единодушно на закрито заседание, за да отхвърли тази жалба, заявявайки, че фалшивите избиратели не са нарушили никакви избирателни закони. Спиндел не се отказа от разглеждането на жалбата, въпреки че гласува като един от фалшивите избиратели на Републиканската партия.

Министерството на правосъдието на Уисконсин се съгласи със съюзниците на Тръмп и фалшивите избиратели и заключи, че републиканците законно се опитват да запази правната си репутация, докато съдилищата решаваха дали той или Байдън са спечелили изборите.

През май друг щатски съдия нареди на избирателната комисия да преразгледа гласуването си за отхвърляне на жалбата. Съдията от окръг Дейн Франк Ремингтън постанови, че Спиндел не е трябвало да участва в първоначалното обсъждане и гласуване, тъй като той е бил набелязан в жалбата.

Комисията все още не е издала ново решение.

История продължава

Law Forward твърди в съдебния си иск, че комисията не е успяла да предаде многократно поискани записи съгласно закона за отворените архиви на Уисконсин. Фирмата потърси документи, свързани с коментар, направен от Спиндел по време на публичната част от заседание на комисията през ноември 2021 г., където той открито обсъди решението си да не се оттегля. Комисията разглеждаше искането само на закрито заседание, което направи коментарите на Спиндел необичайни.

По-конкретно, Law Forward поиска комуникации около материал, от който Спиндел изглежда четеше по време на срещата. Според съдебния иск избирателната комисия е предоставила един-единствен документ, който наподобява прочетеното от Спиндел и казва, че Спиндел няма други свързани записи.

Комисията твърди, че записите са притежание на Спиндел, а не на комисията.< /p>

„Този ​​аргумент е безсмислен“, постанови съдията от окръг Дейн Джейкъб Фрост в петък. „Записите, съхранявани от комисарите на WEC, се съхраняват от WEC и трябва да бъдат предоставени в отговор на искане за записи.“

Той даде на комисията до 8 септември „да извърши пълен преглед и да представи всички записи в неговото притежание, независимо дали се държи от служители или комисари”, които иначе не са освободени от закона за отворените регистри.

Говорителят на Комисията Райли Ветъркинд не коментира решението.

Адвокат на Law Forward Скот Томпсън го похвали.

„Повечето от нас вярват в открито и прозрачно управление“, каза Томпсън. „Това е двойно по-вярно, тъй като ние се стремим да съберем повече информация за тези, които са искали да подкопаят волята на хората .”

Law Forward заведе делото от името на Пол Сикел, изпълнителен директор на Държавния съвет на Уисконсин към Международния съюз на служителите в сферата на услугите.

Фирмата също така заведе друго дело срещу 10-те избиратели и адвокатите на Тръмп Кенет Чезебро и Джим Трупис, които търсят обезщетение в размер на 2,4 милиона долара. Това дело, което е висящо, твърди, че Тръмп и неговите съюзници са се заговорили да отменят загубата му в държавата на бойното поле.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР