Съдия от Ню Йорк намира Доналд Тръмп за отговорен за измама

...
Съдия от Ню Йорк намери Доналд Тръмп и неговите пълнолетни
Коментари Харесай

Съдия от Ню Йорк намери Доналд Тръмп и неговите пълнолетни синове отговорни за измама, като каза, че Тръмп е предоставял фалшиви финансови отчети за около десетилетие.

Решението на съдия Артър Енгорон дойде дни преди гражданското дело, включващо офиса на главния прокурор на Ню Йорк и бившия президент, трябваше да бъде изправено пред съда.

Енгорон удовлетвори искането на главния прокурор Летиция Джеймс за съкратено съдебно решение, като установи, че Тръмп, синовете му и други „носят отговорност по закон за постоянни нарушения“ на законите на щата Ню Йорк. Той намери финансовите отчети, които Тръмп предоставя на кредитори и застрахователи в продължение на около десетилетие, за неверни и каза, че многократно са участвали в измами.

В заповедта съдията отхвърли свидетелските показания на Тръмп, в които бившият президент каза, че финансовите отчети не са измамни, защото съдържат отказ от отговорност. Тръмп каза, че изявленията съдържат „безполезна клауза“, която предупреждава кредиторите и други, че не трябва да се разчита на тях.

Във вторник съдията каза, че „разчитането на ответниците на тези „безполезни“ откази от отговорност е безполезно“.

Джеймс твърди, че Тръмп, три от децата му, неговите компании и неговите бизнес ръководители са измамили кредитори, застрахователи и други лица.

В съдебния иск Джеймс твърди, че Тръмп е извлякъл „значителна“ финансова облага, като е представил грешна информация във финансовите си отчети, включително 150 милиона долара под формата на изгодни лихвени проценти, които е получил от банките, за които според главния прокурор неговият екип е подвел.

Engoron каза, че оставащите въпроси за процеса са определяне на отговорността по други искове в делото, както и колко трябва да платят Тръмп и другите ответници.

Тази история е актуална и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР