Съдия от Калифорния, който твърди, че е изпратил съобщение на съдебния персонал, че е застрелял жена си, се очаква да се яви в съда

...
Съдия от Южна Калифорния, обвинен в убийството на жена си
Коментари Харесай

Съдия от Южна Калифорния, обвинен в убийството на жена си по време на спор, докато е бил пиян, се очаква да се яви в съда във вторник.

Съдията от Върховния съд на окръг Ориндж Джефри Фъргюсън, който е на свобода срещу гаранция от 1 милион долара, ще бъде изправен пред съда по обвинение в убийство в съдебна зала в Лос Анджелис. Изслушването е насрочено там, тъй като Фъргюсън е бил съдия, разглеждащ наказателни дела в съдебна зала на около 25 мили югоизточно в Ориндж Каунти.

72-годишният мъж беше арестуван на 3 август в дома си в луксозния квартал Анахайм Хилс, след като полицията откри съпругата му, Шерил Фъргюсън, застреляна. Полицията каза, че тя е пострадала от поне една огнестрелна рана.

CBS Лос Анджелис. Когато жена му каза нещо от рода на "Защо не насочиш истински пистолет към мен?" съдията твърди, че е извадил пистолет Glock .40 от държача на глезена си и я е прострелял в гърдите, според съдебните документи.

Фъргюсън е пил по това време, се казва в съдебния документ.

Възрастният син на двойката и Фъргюсън се обадиха на 911 и Фъргюсън изпрати съобщение на своя съдебен секретар и съдия-изпълнител, за да каже, че е застрелял жена си, според документите.

Той изпрати съобщение: „Току-що загубих го. Току-що застрелях жена си. Няма да дойда утре. Ще бъда в ареста. Много съжалявам", се казва в документацията.

Твърди се също, че Фъргюсън е казал на служителите, които са се отзовали на сцената, че не може да „повярва, че (той) е направил това“.

Прокурорите казаха, че търсят нови условия за освобождаване под гаранция за Фъргюсън, за да защитят обществената безопасност и да гарантират, че няма да избяга, след като властите откриха 47 оръжия, включително пистолета, използван при стрелбата, и повече от 26 000 патрона в дома му. Те казват, че оръжията са законно притежавани, но една пушка, регистрирана на негово име, все още липсва.

Те искат той да предаде паспорта си, да носи монитор на глезена и да не притежава алкохол или огнестрелни оръжия.

Адвокатите на Фъргюсън казаха, че това е инцидент и трагедия за семейството.

Арестът шокира правната общност в Южна Калифорния и служителите се борят с това как трябва да се работи със случая. Окръжната прокуратура в Ориндж Каунти - група от градове, които общо са дом на повече от 3 милиона души - поиска от държавните служители да преценят дали е имало конфликт, преди да му повдигне обвинение миналата седмица.

Фъргюсън е съдия от 2015 г. Започва юридическата си кариера в окръжната прокуратура на Ориндж Каунти през 1983 г. и продължава да работи по дела за наркотици, за които печели различни награди. Той е бил президент на Адвокатската колегия на окръг Норт Ориндж от 2012 до 2014 г.

През 2017 г. Фъргюсън беше предупреден от Комисията за съдебно представяне за публикуване на изявление във Facebook за съдебен кандидат „съзнателно или безразсъдно пренебрегване на истинността на изявлението", както и за това, че са приятели във Facebook с адвокати, които се явяват пред него в съда, според копие от констатациите на агенцията.

Фъргюсън каза на страницата си във Facebook, че е израснал в военно семейство и пътува из Азия като дете. Той продължи да посещава колеж и юридическо училище в Калифорния. Той и съпругата му се ожениха през 1996 г.

Както беше съобщено по-рано от CBS News, Шерил Фъргюсън е работила за пробационните отдели на Санта Барбара и Ориндж Каунти и за American Funds Service Company почти 20 години, преди да стане майка.

Двойката има двама възрастни сина, според CBS Los Angeles.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР