Съдията от Айдахо постановява, че Лори Валоу е психически годна да бъде съдена по обвинения, свързани със смъртта на двете й деца

...
Съдия от Айдахо постанови в понеделник, че Лори Валоу е
Коментари Харесай

Съдия от Айдахо постанови в понеделник, че Лори Валоу е психически годна да бъде изправена пред съда по обвинения, свързани със смъртта на двете й деца, според съдебните документи.

Vallow е „възстановен до правоспособност и е годен да продължи“, каза съдия Стивън У. Бойс в заповедта си.

Валоу и нейният съпруг Чад Дейбел бяха обвинени в убийство през май 2021 г. за смъртта на децата на Валоу, Тайли Райън, 16, и Джошуа „Джей Джей“ Валоу, 7.

lori vallow chad daybell SPLIT Полицейско управление в Рексбург

Дейбел се призна за невинен по обвиненията, но след като съдът нареди психологическа оценка, Лори Валоу беше обявена за „некомпетентна да продължи“.

Tylee и JJ бяха изчезнали през септември 2019 г., а Vallow и Daybell се ожениха два месеца по-късно.

През юни 2020 г. служители на реда откриха останките на децата в имота на Дейбъл в окръг Фремонт, Айдахо.

В заповедта от понеделник се казва, че Валоу ще бъде прехвърлена от Министерството на здравеопазването и социалните грижи на Айдахо и ще бъде оставена под стража на шерифа на окръг Фремонт преди да бъде изправена пред съда на 19 април.

Обвинения за смъртта на бивши съпрузи

Дейбел и Валоу също са изправени пред обвинения, свързани със смъртта на бившите им съпрузи.

Дейбел е обвинен в убийството на бившата си съпруга Тами, за която първоначално се смяташе, че е починала в съня си през октомври 2019 г., по-малко от три седмици преди той да се ожени за Валоу. Той не се признава за виновен.

Валоу е изправен пред обвинение в заговор за извършване на убийство първа степен при смъртта на Тами Дейбъл.

Валоу също е обвинен в едно престъпление за заговор за извършване на убийство първа степен при смъртта на бившия й съпруг Чарлз Валоу, който беше смъртоносно прострелян през юли 2019 г.

Лори Валоу се явява в съда в Лихуе, Хавай в сряда, 26 февруари 2020 г. Съдия постанови, че гаранцията ще остане на 5 милиона долара за Валоу, известна още като Лори Дейбел, която беше арестувана в Хавай заради изчезването на двете й деца в Айдахо. Vallow поиска изслушване, така че съдията да обмисли намалена гаранция. След като съдията отхвърли искането, нейният защитник, Крейг Де Коста, си тръгна, каза, че тя се отказва от изслушване за екстрадиция, което беше насрочено за 2 март. Прокурорът на Кауай Джъстин Колар каза, че ще работи с властите на Айдахо по логистиката за нейното заминаване. (Dennis FujimotoThe Garden Island чрез AP, Pool) Лори Валоу се явява в съда в Лихуе, Хавай, в сряда, 26 февруари 2020 г. Съдия постанови, че гаранцията ще остане на 5 милиона долара за Валоу, известна още като Лори Дейбъл, която беше арестувана в Хавай за изчезването на двете й деца в Айдахо . Vallow поиска изслушване, така че съдията да обмисли намалена гаранция. След като съдията отхвърли искането, нейният защитник, Крейг Де Коста, си тръгна, каза, че тя се отказва от изслушване за екстрадиция, което беше насрочено за 2 март. Прокурорът на Кауай Джъстин Колар каза, че ще работи с властите на Айдахо по логистиката за нейното заминаване. (Денис Фуджимото The Garden Island чрез AP, басейн) Денис Фуджимото/Басейн/Градинският остров/AP

Според изявление за вероятна причина, публикувано от полицията в Чандлър, Аризона, през юли 2021 г., братът на Лори, Александър Кокс, се е обадил на 911 на 11 юли 2019 г., за да съобщи, че е застрелял и убил бившия си зет,

Кокс каза на следователите, че е действал при самозащита след физическа свада с Чарлз Валоу, каза полицията. Кокс почина през декември 2019 г., според прокурорите.

В изявлението на полицията се казва, че Лори Валоу е открила, че бившият й съпруг планира намеса поради опасения за безопасността на децата му и смъртта му е била предумишлена.

Според изявлението Лори Валоу е имала „радикални вярвания“, включително че е „възвишена богиня“ и че тя и Дейбел са „насочени да водят 144 000 души в подготовката за края на света“.

Кокс се държеше така, сякаш извършва сърдечна реанимация, но „Едва когато персоналът на спешната помощ започна животоспасяващи мерки, те видяха кръв, идваща от тялото на Чарлз. Това би означавало, че Алекс (Александър Кокс) не е оказал спешна помощ“, се казва в изявлението за вероятната причина.

<стр data-uri="archive.cms.cnn.com/_components/correction/instances/correction-e36728487fd7e27c0a2d9de79a986dc6@published" data-editable="текст" data-component-name="корекция" class="correction inline-placeholder" > Корекция: Предишна версия на тази история посочи грешната възраст за Тайли Райън. Тя е била на 16 по време на смъртта си.

Амир Вера, Дейв Алсуп, Раджа Разек, Маделин Холкомб и Крис Бойет от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР