Съдия Кенън пита относно законността на използването на голямото жури на окръг Колумбия в базираното във Флорида дело Мар-а-Лаго

...
Съдия Айлийн Кенън иска от Министерството на правосъдието и съобвиняемия
Коментари Харесай

Съдия Айлийн Кенън иска от Министерството на правосъдието и съобвиняемия на Доналд Тръмп Уолт Наута да преценят законността на специални защитава текущата дейност на голямото жури на Джак Смит във Вашингтон, окръг Колумбия, която се отнася до частта за възпрепятстване на делото за документите Мар-а-Лаго пред нея във Флорида.

В заповед от понеделник Кенън каза, че адвокатите на Наута „трябва да разгледа правната уместност на използването на производство извън окръжното голямо жури, за да продължи разследването и/или да търси изслушвания след повдигане на обвинението по въпроси, свързани с настоящия обвинителен въпрос в този окръг” до 17 август. Специалният адвокат трябва да отговори до 22 август.

Специалният прокурор каза преди това на Кенън, че „голямото жури в този окръг [във Флорида] и голямото жури в окръг Колумбия продължиха да разследват по-нататъшна обструктивна дейност“, което доведе до най-новото група наказателни обвинения пред нея срещу Тръмп, Наута и трети обвиняем, служител на Мар-а-Лаго Карлос Де Оливейра. конфликти за представяне на множество хора в сондата в допълнение към Nauta. Министерството на правосъдието по-рано сигнализира на Кенън за възможността за конфликт на интереси, тъй като адвокатът на Наута Стенли Удуърд е представлявал други лица, които вероятно ще бъдат свидетели срещу него и Тръмп в процеса.

Графикът на Кенън показва, че възможният конфликт е спечелен няма да бъдат решени най-малко две седмици.

Представителството на Удуърд на ИТ служителя на Тръмп и свидетеля Юсил Таверас беше преместено на друг адвокат след скорошно производство пред главния федерален съдия във Вашингтон, потвърди CNN. Таверас беше представляван от същия адвокат като Наута, но получи целево писмо след обвинението срещу Тръмп и Наута през юни. След това Таверас, под представителството на нов адвокат, разговаря с разследващите.

Удуърд представлява поне един допълнителен възможен свидетел на процеса по делото с документите във Флорида, както и няколко други в кръговете на Тръмп и свързани с разследването от 6 януари , а работата му за тях се финансира от организацията на Тръмп Save America PAC.

Сега Тръмп е изправен пред 40 обвинения в престъпления, в които се твърди, че е запазил незаконно информация за националната отбрана и че е укрил документи в нарушение на законите за подправяне на свидетели в правосъдието Министерството проучва материалите. Хе Тръмп и Наута пледираха невинни по всички обвинения. Де Оливейра трябва да бъде изправен пред съда в четвъртък.

За повече новини и бюлетини от CNN създайте акаунт на CNN.com

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР