Съдия Каплан от Федералния съд на Ню Йорк прие споразумението

...
Съдия Каплан от Федералния съд на Ню Йорк прие споразумението
Коментари Харесай

Бивш шеф на FTX се призна за виновен и бе глобен с $1.5 милиарда

Съдия Каплан от Федералния съд на Ню Йорк одобри съглашението за признание на виновност на някогашния изпълнителен шеф на FTX Райън Саламе и подреди на Саламе да заплати санкции на стойност $1.5 милиарда.

На фона на огромното очакване в криптовалутната промишленост чуването на Райън Саламе се състоя във федералния съд на Манхатън след обиск на ФБР в жилището на някогашния основен изпълнителен шеф на FTX Bahama. Предположенията, довели до делото, се потвърдиха, защото Саламе избра да подписа съглашение със съда за признание на виновност.

Председателстващият делото арбитър Люис Каплан, който е избран да следи и делото на създателя на FTX Сам Банкман-Фриjд, прочете голям брой обвинявания, в това число скрит план за машинация на Федералната изборна комисия, принос към предизборната акция и управление на нелицензиран бизнес за прекачване на пари.

В допълнение към съглашението за признание на виновност Саламе се съгласи да се откаже от $6 милиона в интерес на Съединени американски щати при изговаряне на присъдата, както и да се откаже от два парцела в Ленокс, Масачузетс, и от автомобил Porsche. Общата стойност на предадените от Саламе активи е зашеметяваща и възлиза на $1.5 милиарда.

Освен това Саламе се ангажира да изплати компенсации на стойност $5 милиона на длъжниците на FTX. Подписвайки съглашението за признание на виновност, Саламе се отхвърля от правото си да апелира всяка присъда в границите на плануванаъа тенденция от 120 месеца. Той призна още, че преди този момент е направил политически вноски на стойност над $10 милиона, прикривайки ги под формата на заеми, които не е имал желание да върне.

Той също по този начин призна, че тези вноски са били подкрепени от Сам Банкман-Фрийд. В заключителните си думи Саламе призна, че е осъзнавал, че дейностите му са неразрешени.

Това изказване на Райън Саламе може да има обилни последствия за делото, в което е забъркан Сам Банкман-Фрийд. В последна сметка Саламе се признава за отговорен по всички обвинявания, показани от арбитър Каплан в Съда. Впоследствие съдията освободи Райън Саламе под гаранция, при изискване че той заплати $1 милион и има двама поръчители.

Източник: Reuters

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР