Съдия Жаклин Димитрова - Алексиева е подала документи за участие

...
Съдия Жаклин Димитрова - Алексиева е подала документи за участие
Коментари Харесай

Уважаван съдия подаде документи за участие в конкурса за председател на Районния съд в Козлодуй

Съдия Жаклин Димитрова - Алексиева е подала документи за присъединяване в състезанието за Председател на Районния съд в Козлодуй, научи организация BulNews.
В своята процедура арбитър Димитрова постоянно се е водила от правилата на върховенството на закона и правото на жителите да имат пред себе си ефикасна и транспарантна правосъдна власт.
Съдия Димитрова е приключила юридическото си обучение в ЮЗУ “Неофит Рилски” през 2001 година. През 2002г. добива уверение за дееспособност, след което 3 години е юрист на АЕЦ- Козлодуй. Там придобива опит и познания в областта на енергетиката, която е от изключителна значимост за района. След това в продължение на съвсем две години тя е следовател в Окръжната следствена работа във Враца, а от май 2006 година до сегашния миг е областен арбитър в Районния съд в Козлодуй.
През годините арбитър Димитрова е взела участие в голям брой семинари и е добила спомагателни квалификации. Специализирала е в разнообразни правни области.
Носител е на премия Джовани Фалконе за 2012 година.
Участвала е в образователен семинар “Съдебните производства по Административнопроцесуален кодекс съгласно практиката на ВАС”, “Обучение по новия ГПК”, “Основи на Европейското право”.
Тя е един от определените магистрати за образование в Министерство на правосъдието по план “Укрепване на правния и институционалния потенциал на правосъдната система в областта на младежкото правораздаване “. Била е и на образователно посещаване в Сион, Швейцария, по план “Правата на децата”, специализация в правораздаването за малолетни за експерти от България.
“Длъжността "Председател " на Районния съд в Козлодуй, е огромна отговорност, която се поема със самосъзнанието, че всички действия, произлизащи от нея способстват за прозрачността и доказването на правосъдната система като обективна и качествена. През годините съм полагала старания точно към бистрота и качество в моята работа и съм спомогнала за определяне на трайна настройка на почитание и позитивизъм в обществото, отнасящи се до построено доверие в стандартите на правосъдие “, написа в своята идея арбитър Димитрова.
В нея тя е заложила на удобна и спокойна среда за работа.
За арбитър Димитрова от огромна значимост е положителната връзка на екипа. Особено основаването на диалогична среда, в която намерено да се приказва за проблеми и неточности, благоприятни условия за решаването или избягването им, както и шерване на опит и потвърдени положителни модели на работа.
Предстои Висш съдебен съвет да насрочат дата за осъществяване на състезанието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР