Съдебният иск на сестрите от женската общност в Уайоминг за блокиране на транссексуален член е отхвърлен от съдия: „Съдът няма да дефинира „жена“ днес“

...
Съдия е отхвърлил дело, оспорващо приемането на транссексуална жена в
Коментари Харесай

Съдия е отхвърлил дело, оспорващо приемането на транссексуална жена в женска организация в Университета на Уайоминг , постановявайки, че той не може да отмени начина, по който частната доброволческа организация определя жената и да нареди тя да не принадлежи.

В делото шестима членове на клуба на женската група Kappa Kappa Gamma оспориха допускането на Артемис Лангфорд, като поставиха под съмнение за това дали правилата на женските клубове позволяват транссексуална жена. Съдията от окръжния съд на САЩ в Уайоминг Алън Джонсън в решението си установи, че подзаконовите актове на женските клубове не определят кой е жена.

Случаят в единствения четиригодишен държавен университет в Уайоминг привлече широко внимание, тъй като транссексуалните хора се борят за повече приемане в училищата, атлетиката, на работните места и другаде, докато други отблъскват.

каза на Мегин Кели в своя подкаст през май, че тяхното женско общество е „пространство само за жени“.

„Толкова е различно от това да живееш в общежитията, например, където мъже и жени могат да се смесват по етажите. Това не е случаят в женски клуб. Споделяме само няколко основни бани на на горния етаж“, каза един от членовете на Кели.

Кампусът на Университета на Уайоминг в Ларами има дълга история на спорове с проблемите на ЛГБТК+ от убийството на гей първокурсника Матю Шепард през 1998 г., което привлече вниманието към тях в цялата страна.

Уайоминг и Южна Каролина са единствените два щата, които все още не са приели закон за престъпления от омраза.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР