Съдия Димитрина Ангелова от Софийския градски съд отказа да пусне

...
Съдия Димитрина Ангелова от Софийския градски съд отказа да пусне
Коментари Харесай

Отказаха предсрочно освобождаване на британския педофил Такър

Съдия Димитрина Ангелова от Софийския градски съд отхвърли да пусне предварително от пандиза англичанина Колин Такър, който бе наказан на 12 година за обезчестяване на 6-годишно момиченце.

Такър е излежал общо 8 година 3 месеца и 27 дни, от които 1 година 1 месец и 27 дни са за положен труд, още толкоз са му приспаднати от първичния арест и действително е излежал 2 година 6 месеца и 9 дни.

Според съда, той е изтърпял половината от наказването си, само че за това време оценката за него от затворническата администрация не е изменена доста. При влизането му зад решетките са му избрани 85 точки, а в този момент те са понижени на 70. Така е оценен рискът от рецидив или осъществяване на друго закононарушение. Такър работи, награждаван е неведнъж и държанието му е положително. Но поради този застой в проблематичната зона и заплахата от рецидив, съдът реши да отхвърли молбата му. " Не съм виждал татко си от доста години. Моля да бъда освободен ", обърна се към арбитър Ангелова пандизчията.

В началото на съвещанието англичанинът помоли то да се гледа при закрити порти, само че съдът отхвърли. Решението на Софийски градски съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред апелативния съд.

През 2006 година Такър купил къща в стражишкото село Ново градище. Англичанинът изкарвал прехраната си като овчар на селските овце и кози. На 14 декември 2009 година той гостувал на бабата на детето, с цел да зареди мобилния си телефон, тъй като нямал ток в дома си. Възрастната жена пуснала внучето си да отиде с англичанина до 1/2 селския магазин. Той обаче отвел детето в къщата си и го изнасилил. Заради закононарушението в началото Окръжният съд във Велико Търново му дава 15 година затвор, които апелативният понижава дефинитивно на 12 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР