Съдия блокира закона на Колорадо, който повишава възрастта за закупуване на оръжие до 21

...
ДЕНВЪР (АП) — Федерален съдия блокира прилагането на нов закон
Коментари Харесай

ДЕНВЪР (АП) — Федерален съдия блокира прилагането на нов закон в Колорадо, който повишава възрастта за закупуване на оръжие от 18 на 21.

САЩ Окръжният съдия Филип Бримър издаде предварителна забрана в понеделник след съдебно оспорване от група за правата на оръжията. В решение, което често се позовава на решение на Върховния съд на САЩ, което разширява правата по Втората поправка миналата година, той заключава, че делото, заведено от собствениците на оръжия от Rocky Mountain, вероятно ще успее и забранява на държавата да прилага закона, докато случаят не бъде разрешен.

Законът беше един от четирите законопроекта за контрол върху оръжията, подписани от губернатора на Демократическата партия Джаред Полис през април, следвайки примера на други щати, опитващи се да се изправят срещу нарастването на насилствената престъпност и масовите стрелби.

Миналата година Решението на Върховния съд по дело в Ню Йорк промени теста, използван от долните съдилища за оценка на оспорванията на законите за оръжията, заплашвайки да отмени ограниченията за огнестрелни оръжия в цялата страна.

Законът на Колорадо ефективно се стреми да попречи на лицата между 18 и 20 години да закупуване на пушки и пушки. Федерален закон вече не позволява на лицензираните търговци на огнестрелни оръжия да продават пистолети на лица под 21 години, но тази забрана също беше оспорена в светлината на решението на Върховния съд.

Говорителят на Полис, Конър Кейхил, нарече разликата във възрастта ограниченията за различните видове оръжия са „вратичка“.

„Губернаторът работи за постигане на целта си да превърне Колорадо в един от десетте най-безопасни щата в страната – и еднаквите възрастови изисквания за пистолети и пушки биха помогнали подкрепят отговорното притежание на оръжие“, каза той.

В изявление изпълнителният директор на Rocky Mountain Gun Owners, Тейлър Роудс, каза, че групата е предупредила законодателите от Колорадо, че усилията ще бъдат отхвърлени в съда.

„Днес нашата кристална топка стана реалност. Но това не спира дотук. Няма да спрем да се борим, докато не бъде отменен всеки един противоконституционен закон срещу оръжията“, каза Роудс.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР