Садио Мане е убеден, че никой няма да работи в

...
Садио Мане е убеден, че никой няма да работи в
Коментари Харесай

Садио Мане: Когато играя с Байерн, никой няма да работи в Сенегал

Садио Мане е уверен, че никой няма да работи в Сенегал, когато играе за Байерн Мюнхен, защото е толкоз известен в родината си.

30-годишният футболист подписа тригодишен контракт с първенците на Бундеслигата след преместването си от Ливърпул и сега е на отмора в Майорка, преди да се причисли към новите си съотборници след няколко дни.

След като построи болница, учебно заведение и джамия в родния си град Бамбали, както и оказа помощ за обезпечаването на високоскоростна интернет връзка и нови преносими компютри за други образователни заведения, в допълнение към даването на икономическа помощ на локалните фамилии всеки месец - наред с доста други жестове - Мане от дълго време е воин в Сенегал.

Този статут доближи нови равнища през януари тази година, когато той поведе националния тим към спечелването на Купата на африканските народи за първи път в историята.

В резултат на това столицата Дакар застина, защото хиляди хора посрещнаха играчите на парада с техния открит рейс, като в продължение на няколко часа съвсем не му разрешиха да напредне. Феновете се катереха по стълбове за осветяване, дървета и всичко, което можеха да намерят, единствено и единствено да зърнат своя тим.

На този декор не би трябвало да е изненада, когато Мане съобщи пред вътрешния медиен канал на Байерн, че " когато играя футбол, вкъщи никой не върви на работа. Всички седят пред тв приемника. "

Това не беше въображаемо високомерно: макар че е най-хубавият голмайстор на страната си за всички времена (33 гола) и сегашен състезател на годината в Африка, Мане се слави със своята невзискателност. В едно вирусно видео с него в интернет той даже прави забележка на почитател, който го назовава " краля ".

" Семейството ми в никакъв случай не беше предостатъчно от мен, тъй като футболът беше по-голям за мен от учебното заведение ", споделя той.

" Родният ми град е доста дребен. Там е невероятно да станеш професионален футболист. Но аз някак си имах чувството, че мога да съумея. Последвах фантазията си и фамилията ми разбра, че е безсмислено да се пробва да ме спре да играя ".

Това е решение, за което те няма да съжаляват.

" Когато съумях да се осъществявам като експерт, нещата изцяло се трансформираха в позитивна тенденция. Когато играя, това е съвсем като отмора вкъщи. Това ще бъде изключително правилно тук, в Мюнхен. Когато играя за Байерн, никой в цялостен Сенегал няма да върви на работа ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР