Садик Хан предлага да блокира пенсията на изнасилвача, бивш служител на столичната полиция Адам Прован

...
Жена, изнасилена от служител на метрото, говориПенсиите на бивши служители
Коментари Харесай

Жена, изнасилена от служител на метрото, говори

Пенсиите на бивши служители обикновено могат да бъдат блокирани само ако престъплението е извършено във връзка с тяхната полиция служба.

Съобщава се, че пенсията на Прован е £10 000 на година.

Той е бил действащ офицер в Източното командно звено по време на престъпленията си.

Полицаят остана под радара, докато г-жа Тейлър не излезе през 2016 г., за да съобщи, че е била два пъти изнасилена от него.

Прован беше осъден на девет години затвор през 2018 г., след като беше осъден за изнасилването на г-жа Тейлър, след повторен процес - но излежа три години и три месеца затвор преди успешно обжалване.

Сега иска да лиши изнасилвача от пенсията му, но не може да го направи изцяло - Provan има право да задържи поне 35% от неговия принос.

Прочетете повече:
Мет беше предупреден, че Прован не е подходящ за полицай
Прован имаше „увлечение, граничещо с обсебване“ към млади жени

Изображение: Sadiq Преди това Хан се опита да блокира пенсията на серийния изнасилвач Дейвид Карик

Говорител на офиса на г-н Хан каза: „След осъждането на Адам Прован за тези наистина ужасяващи престъпления, кметската служба за полиция и престъпност (MOPAC) преследва конфискация на тази пенсия на бивш офицер."

OPAC беше започнал процеса на отнемане на пенсия след първата присъда на Proven, но това беше спряно поради обжалването и повторното разглеждане.

Сега ще поиска разрешение от Министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман да блокира пенсията на Прован и ако успее, ще реши каква част от пенсията трябва да бъде премахната.

Насоките на Министерството на вътрешните работи гласят, че конфискация може да се прилага само когато нарушението на служител е удостоверено от Министър на вътрешните работи като „може да доведе до сериозна загуба на доверие в обществената служба“ или „сериозно накърняващ интересите на държавата“.

Г-жа Брейвърман преди това подкрепи кмета да получи лири на серийния изнасилвач Дейвид Карик 22 000 годишна пенсия замразени.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР