Садик Хан Половин милион работни места във Великобритания са застрашени,

...
Садик Хан Половин милион работни места във Великобритания са застрашени,
Коментари Харесай

Без споразумение с ЕС Великобритания ще загуби половин милион работни места


Садик Хан

Половин милион работни места във Англия са застрашени, в случай че преди излизането на страната от Европейския съюз не бъде подписано съглашение за бъдещите й връзки с общността, предизвести кметът на Лондон Садик Хан, представен от Ройтерс.

Това сочи изследване, което той е поръчал на консултантската компания Кеймбридж иконометрикс (Cambridge Econometric). В него се споделя, че съществува заплаха от " изгубено десетилетие " на доста по-слаб стопански напредък, който ще докара до загубата на 482 000 работни места и на 50 милиарда английски лири (67 милиарда долара) от изгубени вложения до 2030 година, в случай че най-лошият сюжет се трансформира в действителност.

Хан прикани министър-председателката Тереза Мей да подсигурява, че Англия ще избегне подобен излаз посредством договаряне на съглашение, което да разрешава на страната да остане в общия пазар и митническия съюз.

Проучването обгръща девет бранша - от строителството до финансите. Най-много ще пострадат финансовите и професионалните услуги, които ще изгубят 119 000 работни места в страната.

Следват науките и технологиите (-92 000) и строителството (-43 000), добавя Агенция Франс Прес.

Само в Лондон изгубените работни места могат да доближат 87 000, само че при все че столицата ще пострада по-малко от останалата част на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР