Съдиите в Тур дьо Франс анулираха резултатите на Андре Грайпел

...
Съдиите в Тур дьо Франс анулираха резултатите на Андре Грайпел
Коментари Харесай

Двама спринтьори бяха дисквалифицирани в осмия етап от Тура след видеоповторения

Съдиите в " Тур дьо Франс " анулираха резултатите на Андре Грайпел и Фернандо Гавирия в осмия стадий от надпреварата след обзор на видеоповторения. Двамата спринтьори, които приключиха втори и трети след Дилан Хрьоневехен ( " Лото Йъмбо " ), бяха осъдени поради удари с глава в последния километър от стадия сред Дрю и Амиен.

В последните 900 метра водачът на " Лото Судал " Грайпел удря с каската си Никиас Арнд от " Сънуеб " в опит да се задържи зад колоездача пред него. Малко по-късно при същинския спринт на финалната линия Гавирия няколко пъти опита да измести Грайпел от най-хубавата линия.

Съдиите в Тура, които от тази година употребяват видеоповторения, решиха, че дейностите и на двамата са рискови и те получиха последни времена в главната група – 92-о и 93-о място. Те приключват с времето на спечелилия, само че не печелят точки от стадия.

Спринтьорите на " Лото Судал " и " Куикстеп " обаче остават в надпреварата и няма да бъдат дисквалифицирани. След анулирането на техните резултати втори в стадия става Петер Саган, а трети е Джон Дегенколб.

¡¡Bochornoso lo de Gaviria con Greipel ha podido tirar al alemán y liarla pardisima! #TDF2018pic.twitter.com/66uQRYRrKe
— Pedro (@Pedriove) July 14, 2018

" Трябва да питате Гавирия какво се случи, тъй като аз държах моята линия, а той се опита да ме изблъска от нея три или четири пъти. Той се оплака, че съм го затворил, само че аз нямам очи на гърба и няма по какъв начин да знам какво става зад мен, това беше естествен спринт ", сподели Грайпел.

Колумбиецът Гавирия приказва по-малко като изясни, че в спринтовете такива неща се случват. Състезателят на " Куикстеп " обаче беше ядосан към Грайпел незабавно след края на стадия.

Диксвалификацията на Гавирия свърши услуга на международния първенец Петер Саган, който усилва преднината си в класирането за зелената фланелка. След осем стадия словакът от " Бора " има 277 точки, до момента в който Гавирия е с 214.

В неделя е деветият стадий, който е първо съществено тестване за любимците за генерално класиране. Колоната ще измине 156.5 километра сред Арас Цитадел до Рубе, като ще кара по 15 сектора с павета от прословутата еднодневна класика " Париж-Рубе ", с обща дължина 21 км.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР