Съдиите в процеса срещу заподозрените за свалянето на самолета на

...
Съдиите в процеса срещу заподозрените за свалянето на самолета на
Коментари Харесай

Съдиите по делото за катастрофата на малайзийския самолет в Украйна ще проучат алтернативни обяснения

Съдиите в процеса против обвинените за свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии през 2014 година над Източна Украйна одобриха през днешния ден искане на отбраната да бъдат разследвани различни пояснения за злополуката, съобщи Ройтерс.

Според нидерландските прокурори самолетът, пътувал от Амстердам за Куала Лумпур, е бил съзнателно свален с ракета БУК от проруските сили в Украйн а, които са се сдобили с ракетната установка от съветска военна база от другата страна на границата.

След съвсем шестгодишно изследване, осъществено от интернационалните следователи, през март стартира правосъден развой против четирима обвинени за свалянето на самолета, при което починаха всички 298 души на борда.

Четиримата - руснаците Сергей Дубинский, Олег Пулатови Игор Гиркин и украинецът Леонид Харченко - остават на независимост. Пулатов е дал инструкции на юристи да го пазят, а останалите трима са съдени задочно без представители.

Русия отхвърля да има виновност за злополуката и предлага различни пояснения, отхвърляни от интернационалните следователи.



Сега съдът одобри искане на юристите на Пулатов проверяващите съдии да получат показания от повече очевидци, с цел да проучат други вероятни сюжети. Тези различни пояснения включват доктрина, че пътническият аероплан е бил свален по простъпка или че е бил употребен като щит за боен аероплан.

Процесът беше отсрочен до 31 август, с цел да се даде време на проверяващите съдии да изслушат спомагателните очевидци, а на отбраната - да се срещне с Пулатов.

Адвокатите споделят, че до момента не са могли да се срещнат с него персонално и да споделят детайлности за следствието, тъй като рестриктивните мерки поради ковид не разрешават да се пътува до Русия, където се намира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР