Съдиите Цариградска и Лазаров не са единствените, които са заплашвани

...
Съдиите Цариградска и Лазаров не са единствените, които са заплашвани
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Не са само Цариградска и Лазаров! Нотариуса е заплашвал и други, но те още мълчат

Съдиите Цариградска и Лазаров не са единствените, които са заплашвани от Мартин Божанов-Нотариуса. Знам за доста случаи, само че те още мълчат, сподели някогашната председателка на Съюза на съдиите Нели Куцкова в утринния блок на Нова тв. Вчера основният прокурор Борислав Сарафов и Николай Стайков от Антикорупционния фонд бяха изслушавни във Висш съдебен съвет за ролята на Нотариуса в правосъдната власт.
Там стана ясно, че 150 магистрати са били подслушвани и следени за 4 година, само че няма информация защо.
„ Хората, които работят в правосъдната система също подлежат на надзор. От тези 150 позволения за подслушване има единствено 3 досъдебни производства. Къде е информацията за останалите случаи “, попита арбитър Куцкова.
По абсурда с Нотариуса тя прикани в парламентарната комисия да се изслушат повече магистрати и да се ревизират правосъдни каузи, в които има връзка Мартин Божанов.
„ Дори да не се стигне до върховете на мафията, могат да се скъсат връзки. Сарафов ще приказва в Народното събрание по същия метод, както пред Висш съдебен съвет. Главният прокурор не може пъкъл знае всичко, само че е елементарно да се скрие информация, даже да знае “, уточни Куцкова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР