Съдиите от Върховния административен съд Светослав Славов и Николай Гунчев

...
Съдиите от Върховния административен съд Светослав Славов и Николай Гунчев
Коментари Харесай

ВАС с позиция за съдиите, ходили на лов при Миню Стайков

Съдиите от Върховния административен съд Светослав Славов и Николай Гунчев са взели участие в законно проведен лов, извършен по Закона за лова и запазване на дивеча, като са показали нужните разрешителни за владеене и приложимост на ловно оръжие.

В груповия лов са взели участие лица без връзка с двамата съдии и които те не са познавали. Това се показва в публична позиция на Върховен административен съд във връзка информацията, че съдии са ходили на лов в парцел на Миню Стайков, до момента в който е в ареста, написа novini.bg.

Всеки ловджия, член на Ловно-рибарския съюз, с постоянен ловджийски билет и със съответното позволение за оръжие, има право да ловува на територията на цялата страна и не е задължен да знае кой е концесионерът на обекта.

Посоченото в материала първоинстанционно административно дело № 4268/2013 година е формирано през 2013 година, като решението е взето от тричленния състав с цялостно единогласие и по него няма изключително мнение. С това решение първоинстанционният съд е удостоверил решението на Комисията за защита на конкуренцията. Страните по административното дело не са упражнили правото си на тъжба против това решение и същото е влезнало в действие. Касае се за произвеждане, развило се пред Върховен административен съд преди повече от 5 години. Съдиите от Върховен административен съд вземат решение на собствен отчет по над 200 каузи годишно (в това число съдиите Светослав Славов и Николай Гунчев), настрана се произнасят по отчетите на сътрудниците си в петчленни, седемчленни, смесени сформира, както и по секретни каузи.

Участието на двамата магистрати в извършения по законовите правила колективен лов няма отношение към правораздавателната им активност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР