Съдиите на ФИА оставиха без наказвания участниците в масовата катастрофа

...
Съдиите на ФИА оставиха без наказвания участниците в масовата катастрофа
Коментари Харесай

Без наказания за масовата катастрофа на Фетел, Райконен и Верстапен

Съдиите на ФИА оставиха без наказвания участниците в всеобщата злополука след старта на вчерашната Гран При на Сингапур. Решението на съдиите и Чарли Уайтинг е, че случилото се е спортен случай. Себастиан Фетел от Ферари и вторият Макс Верстапен от Ред Бул стартираха добре, само че на прекъсването за първи завой последва офанзива от страна на другия водач на Скудерия Кими Райконен.

Финландецът безусловно се катапултира на старта и даже опитва да излезе отпред. Така и тримата не отстъпиха, пробвайки да нападат първи завой дружно, само че не си оставиха задоволително място и още на правата последва всеобща злополука сред трите болида. Само Фетел съумя да продължи, само че с тежки провали по болида. Не след дълго водата от пробития от удара на Кими воден нагревател докара до завъртане, удар в мантинелите на правата и отпадане на Себ.

От случая пострада, без да има никаква виновност, и Фернандо Алонсо от Макларън-Хонда. Точно мощният старт на мократа писта му изигра неприятна смешка, пращайки го в челото в най-лошия миг. Болидът на испанеца пострада и по-късно той трябваше да се прибере в бокса и за следващ път да не успее да стигне до финала през тази мъчителна за английския отбор година.

Така с към този момент отпаднали всички действителни съперници за успеха от пета позиция надпреварата завоюва Люис Хамилтън. Звездата на Мерцедес усили преднината си в класирането при водачите на 28 точки и е все по-близо до продобиване на международната купа, която предходната година му бе измъкната от ръцете от към този момент някогашния му съотборник Нико Розберг.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР