Съдии са подложени на тормоз. Стигна се до охулване и

...
Съдии са подложени на тормоз. Стигна се до охулване и
Коментари Харесай

Красимир Мазгалов: Съдии са подложени на тормоз, преследват ги и снимат близките им

Съдии са подложени на тормоз. Стигна се до опетняване и демонизирането им, до гонене до домовете им и до разпространение на фотоси на техните фамилии. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ Красимир Мазгалов, който бе показан като член на Управителния съвет на Съюза на съдиите.

Той влезе в студиото, с цел да разяснява делото за убитите две дами при рухването на постройка на ул. " Алабин " в София преди 12 години. То е минало единствено на първа инстанция и се оказва, че отговорни няма, посочи водещият Антон Хекимян.
„ 10 години е траяло досъдебното произвеждане, а от две години делото е в правосъдна фаза. Като се има поради размерът, това е къс период “, съобщи Мазгалов.
Той посочи, че делото е завършило единствено на първа инстанция и не е редно да бъде коментирано.

„ Докладът на Еврокомисията за България е изненадващо позитивен, само че констатацията за влошена медийна среда би трябвало да буди безпокойствие. Тази констатация се прави за първи път във връзка с която и да е страна и този факт би трябвало да бъде стеснителен “, разяснява Мазгалов.
Той се оплака, че в някои медии създавали атмосфера на боязън и очакване какво би трябвало да е решението по делото.

„ Присъстват по 4-5 епитета за съдията. Изкарват го, че е на олигархията, че е подвластен. Истина е, че Съюзът на съдиите работи по финансиран план на Фондация „ Америка за България “, което нито е неразрешено, нито е неприятно, а е потребно за правосъдната система “, призна Красимир Мазгалов.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР