Съдии, адвокати и правозащитници правят портал за правата по време

...
Съдии, адвокати и правозащитници правят портал за правата по време
Коментари Харесай

Съдии и адвокати направиха портал за правата по време на кризата

Съдии, юристи и правозащитници вършат портал за правата по време на рецесията, провокирана от коронавирусната пандемия. Сред основателите на инициативата #ПраваПоВремеНаКриза са съдиите Нели Куцкова, Калин Калпакчиев, Владислава Цариградска и юристите Михаил Екимджиев и Мария Шаркова.

Извънредната обстановка, в която се намираме, изисква бързи и съответни решения, само че и разбор върху пораждащите се правни провокации - за институции, бизнес, жители, уязвими групи, изясняват юристите. Те припомнят, че ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние би трябвало да са съразмерни на опасността и лимитирани във времето. Трябва и да са обосновани и пропорционални, когато слагат правата ни " под карантина ". Иначе може да се породи рецесия след рецесията - правна, демократична, засягаща дълготрайно върховенството на правото.

Според юристите възможните отрицателни последствия от рестриктивните мерки ще бъдат минимизирани, в случай че се проучват бързо, в случай че се споделят опит и положителни практики.  " Инициативата е отворена и предизвиква всички сътрудници, които се натъкват на съответни проблеми и желаят да споделят своя разбор или информация с добавена стойност, да го създадем дружно ", пишат основателите на портала.

Те акцентират, че не целят рецензии без доводи и причини и политически тези, които нямат никакво отношение към рецесията и подхванатите ограничения. Всеки може да се обърне към самодейността на [email protected].
Новата заповед за маските има куп недостатъци (галерия)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР