съдих 7/8 на Слави Трифонов и bTV след 5 годишна

...
съдих 7/8 на Слави Трифонов и bTV след 5 годишна
Коментари Харесай

Деси Тенекеджиева: Осъдих 7/8 на Слави Трифонов и bTV

съдих 7/8 на Слави Трифонов и bTV след 5 годишна сага, заяви актрисата, певица и модел Деси Тенекеджиева във Facebook.

„ Това е невиждан случай в новата правосъдна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в народен ефир и солидарно малкия екран, която го излъчва. Смятам тази победа за доста значима крачка. Не единствено персонално за мен, а за всички. Има смисъл”, уточни Тенекеджиева.



„ С това решение Върховен касационен съд ми върна доверието в българската правосъдната система, което беше много разтърсено... Да, очевидно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат независимо и без значение. Благодаря им!”

Делото беше заведено поради скечовете в „ Шоуто на Слави”, подиграващи се и обиждащи външния тип на актрисата. Тя е показала пред съда, че това я е предиздвикало да изпитва позор, оскърбление и стрес.



Съдът одобри, че макар че Тенекеджиева е обществена персона, тя не е трябвало да бъде обиждана по този метод, още повече, че скечовете не касаят публично значими проблеми.

„ Години наред да свързват името ти не с професионалните, персонални и публични достижения, а с грозни и непристойни съпоставения, прилагателни и обиди от народен ефир е неприемливо и подсъдно. За такива „ шеги” би трябвало да има заслужен отговор. Парите за компенсацията ще преведа на Фондация „ Стоян Камбарев”, с която към този момент 12 години даваме криле на младите и надарени български създатели и осъществяваме и продуцираме техни планове. И това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което откровено се гордея. Но най-важната победа е моралната”, разяснява Тенекеджиева.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР