Съдействие за въвеждане на тотална забрана за посещение на хотели,

...
Съдействие за въвеждане на тотална забрана за посещение на хотели,
Коментари Харесай

Туристическият бранш в Стара Загора иска подкрепа от институциите за налагане на мерки за коронавируса

Съдействие за въвеждане на тотална възбрана за посещаване на хотели, заведения за хранене, кафенета и нощни клубове, както и прекъсване на всевъзможен градски и междуселищен превоз - за това приканиха, и то оптимално бързо, с цел да може да се ограничи разпространяването на ковид COVID-19 представители на локални хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически организации на работна среща през днешния ден (13 март) със заместник-кмета по туризъм на Стара Загора Милена Желева. 
За сериозна обстановка със спад в записванията за почивки и резервации на към този момент предплатени пътувания, достигащи и дори надхвърлящи 75-80%, оповестиха представителите на туристически организации. В момента заведенията за хранене работят на най-малко, изясни Иван Михалев, заместник-председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора, и изиска оптимално се вкарат незабавни ограничения - за месец или два, с цел да се лимитират следствията.
От сектора желаеха от общината да бъдат освободени от възнаграждение на туристически налог и на тротоарно право. Отправиха и зов за помощ от държавното управление и за основаването на спешна комисия на локално равнище за най-засегнатите браншове. Туроператорите и хотелиерите се притесняват, че ще би трябвало да освободят част от фрагментите, в чието образование са вложили, в случай че обстановката продължи да се утежнява. Сред направените от тях оферти е страната да поеме 80 на 100 от трудовите хонорари, с цел да се запазят работните места.
" Туризмът е секторът, който първи поема удара от основаната рецесия, по тази причина ще се опитаме да ви бъдем потребни, ще създадем всичко допустимо за осъществяване на настояванията ви ", безапелационна бе Милена Желева.
Още: " Ето противоепидемичните ограничения, които здравното министерство разгласи "
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР