Съдействах и ще продължа да помагам на разследването, тъй като

...
Съдействах и ще продължа да помагам на разследването, тъй като
Коментари Харесай

Първи думи на обвинения за подкуп варненски общинар

Съдействах и ще продължа да оказвам помощ на следствието, защото искам истината да излезе на яве. Това съобщи през днешния ден в съда 34-годишният Камен Ел-Хаббал, който е обвинен в приемането на рушвет като длъжностно лице от Община Варна.
Адвокатът му изиска домакински арест или парична гаранция, защото има болен татко и 5-годишно дете, с които живее под един покрив. Това стана ясно от делото, което се организира през днешния ден във Варненския областен съд по установяване на мярка за неотклонение на 34-годишния Камен Ел-Хаббал, контрольор „ Строителен надзор “ в Община Варна.
Припомняме, че той бе арестуван на 13 февруари за взимане на рушвет, с цел да не извърши способени дейности за противозаконен градеж на тераса.
Според Варненската окръжна прокуратура той може да се укрие или да извърши други закононарушение. За това тя изиска „ Задържане под стража “.
Адвокатът на обвинения изясни пред съда, че Камен живее с татко си, който има диабет и хипертония, и с 5-годишния си наследник. Според отбраната има несъответствия в обвиняването. Освен това обвинения е съдействал на органите на реда. Заради това юристът изиска или парична гаранция, или домакински арест.
Съдът обаче одобри, че е обосновано настояването на прокуратурата и дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Тя може да бъде обжалвана или протестирана в период от 3 дни пред Апелативния съд.
Ако бъде приет за отговорен Камен го чака затвор от 3 до 10 години и до 20 000 лв. парична санкция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР