Съдейки по изявленията на руските преговарящи, преговорите за уреждане на

...
Съдейки по изявленията на руските преговарящи, преговорите за уреждане на
Коментари Харесай

Украйна: неутрален статус, демилитаризация и дългият път на денацификация

Съдейки по изказванията на съветските договарящи, договарянията за споразумяване на връзките с Киев доближават до точки на прикосновение. За страдание това лиши 8 години сложни договаряния по Минския развой и вследствие на това даже насилствена спецоперация.

Позицията на Русия и условията за гаранции за сигурност към Украйна са: безпристрастен статут, демилитаризация, денацификация. Последните две позиции към този момент се извършват посредством специфичната интервенция, въпросът за безпристрастен статус вследствие на специфичната интервенция като базово условие за ролята на Украйна на интернационалната сцена.

Неутралният статус е въпрос, в който могат да вземат участие освен Русия и Украйна, той визира интернационалната общественост, тези, които са подготвени да подсигуряват неутралния статут на Киев, които демонстрират интерес към това, да вземем за пример Франция и Турция.

Украйна е заинтригувана да включи „ своите “ играчи – Съединени американски щати и Англия – в системата от гаранции. Така Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна (СНБО), сподели, че Киев би трябвало да подписа нов „ защитителен съюз “, който би трябвало да включва страна с нуклеарни оръжия., и добави, че през днешния ден Англия е такава страна.

С една дума, Киев остава някак си притеглен от нуклеарните оръжия. На 16 март Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на украинския президент, сподели, че Киев чака да се сътвори съюз от пет до седем страни, които ще бъдат юридически задължени да подсигуряват сигурността на Украйна: „... ще има Украйна и ще има страни гаранти, пет до седем, или повече, или по-малко, само че това ще бъдат дейни страни, които ще бъдат правно задължени интензивно да се намесват в спора ", сподели той, отбелязвайки, че Украйна би желала страните гаранти да оказват помощ на Киев с оръжия и в други формати.

Подоляк добави, че Киев желае да получи съответни гаранции за сигурност, а не " някакво си ПДЧ [План за деяние за участие в НАТО] ". Подоляк също съобщи, че при положение на спор в Украйна, гарантите ще бъдат длъжни да вземат интензивно присъединяване в бойни дейности на нейна страна и да обезпечават оперативни доставки на нужното въоръжение.

Това е чудноват ход на мисли и схващане за безпристрастен статус – би трябвало да бъдат предоставени гаранции от някои страни, които в това време ще „ оказват помощ с оръжие “ на Украйна, като в същото време подсигуряват неутралитета на Украйна. С какво подобен „ безпристрастен статус “ на Киев ще се разграничава от настоящия – в този момент на Украйна се „ оказва помощ с оръжие “ и отново по този начин ще й се оказва помощ при неутралния статус?..

Киев се пробва да играе по метода, по който играеше в Минските съглашения. Но в този момент това няма да работи. Все още не знаем по какъв начин са дефинирани изискванията за неутралитет на Украйна в документите, предадени от Москва на Киев.

Какво може да бъде гаранция за неутралитета на Украйна за Русия? Мога да предположа, че – неналичието на закани от Киев против Русия, неприсъединяване към НАТО, което значи унищожаване от украинската конституция на члена, в който задачата на Украйна е да се причисли към НАТО.

Струва си да се означи, че Русия преглежда съглашението за споразумяване с Украйна като част от правовата система на интернационалните връзки. Според Петр Иличев, шеф на департамента за интернационалните организации на съветското външно министерство, Москва не изключва, че евентуалното съглашение с Киев може да бъде подписано посредством утвърждение на резолюция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В същото време първо би трябвало да се реализиран съглашения сред Москва и Киев. При това Русия би трябвало да има съществени подозрения по отношение на гаранциите за използване на сходно съглашение. Причината за това е тъжната история на споразуменията от Минск, чието утвърждение в резолюцията на Съвета за сигурност не оказа никакво въздействие върху осъществяването им от украинска страна.

Поради тази причина Русия ще тества настоящето положение и състоятелността на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна на 15 март непрекъснатият представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели, че Русия скоро ще предложи своя план за филантропична резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна: „ Скоро ще го представим публично и да забележим дали Съветът за сигурност може или не може да извърши задачата си.

Проектът на резолюцията ще съдържа апел за преустановяване на огъня, достигнато на основата на договарянията, там също ще става дума за евакуацията на цивилни лица, зачитането на интернационалното филантропично право, осъждането на офанзиви против цивилни и цивилна инфраструктура, безвредното и гладко прекосяване на хора и филантропичен достъп.

Проектът също по този начин приканва страните да не употребяват цивилен обекти за военни цели, да се въздържат от съзнателно слагане на военни обекти и съоръжение наоколо до такива здания или в средата на гъсто обитаеми региони.

Смея да допускам, че най -надеждната гаранция за неутралитета на Украйна ще бъде съществуването на няколко съветски военни бази на нейна територия.

Демилитаризация та .

В политически и юридически аспект демилитаризация значи казаното нагоре – безпристрастен статус на Украйна, отвод от присъединение към НАТО, заричане да не се разполагат непознати военни бази и оръжия на нейна територия в подмяна на гаранции за сигурност. Както бе маркирано нагоре, Киев чака сходни гаранции от западните страни и те би трябвало да значат готовността на поръчителите с оръжие в ръцете си да се притекат на помощ на Украйна или да оказват помощ на Киев с оръжие.

Ръководителят на съветската делегация на договарянията с Киев Владимир Медински сподели, че украинската страна предлага статут на страна, демилитаризирана по модела на Швеция или Австрия, което допуска отвод на Украйна да се причисли към военни съюзи, до момента в който страната ще има на нейно разположение пълноценна войска и флот.

Тук към момента има малко конкретика, само че може да се допусна, че запазването на украинската войска и флот ще значи възбрана на настъпателните оръжия, понижаване на броя на въоръжените сили. В същото време остава огромният въпрос по какъв начин ще наподобява военнотехническото съдействие на Украйна с други страни в тези условия, поради желанието на Киев за „ стандарти на НАТО”, като се вземат поради геополитическите ползи на Запада, както и, да вземем за пример ползите на Турция - в границите на районната геополитика и военно-техническото съдействие.

Украйна има потребност от денацификация . Това потвърждава хода на специфичната интервенция, методите за битка на националните батальони и въоръжените сили на Украйна, в които те надминаха даже ИДИЛ (организация, неразрешена в Руската федерация), като избраха извънредно цинична и, съгласно тях, ефикасна тактичност - да се скрият зад цивилното население, в цивилни обекти, като в същото време се преследват задачите за самозапазване и демонстрации на " разрушението от руснаците на цивилната инфраструктура ".

Освен това, както и отпреди 8 години, обстрелът на градовете на републиките на Донбас продължава и на 14 март ракета Точка-У, цялостна със неразрешени касетъчни муниции, падна на централната улица на Донецк, убивайки повече от 20 души и ранявайки повече от 30.

Тази тенденция на вътрешна политика потвърди в продължение на доста години положението на обществото, показателни в този смисъл са опитите за дехуманизиране на представителите на Руския свят. Започвайки от 2014 година, когато се появи терминът „ ватници “, който се трансформира в безличното и извънредно систематизирано разбиране „ вата “, унизително от тяхна позиция.

Сега можем да следим нервностите на медийни персонажи, които посредством словото сипят хули и най-приличната дума за руснаците е „ сган “, които се радват на загубите измежду съветските военни, които просто не обръщат внимание, не виждат и не са виждали гибелта на жителите на Донбас от 8 години. Защото те за тях не са хора, а " ватата ", знак на държавността, ранена през 2014 година

Едно от най-убедителните доказателства за нуждата от денацификация на обществото беше показано от украинския публицист Фахрудин Шарамфал в ефира на телевизионния канал 24, като сподели, че „ защото украинците ги назовават нацисти, тогава би трябвало да се държат като нацисти, според заветите на Хитлеровия сподвижник Айхман, който споделя, че в случай че желаете да унищожите нацията, е належащо първо да унищожите децата.

Този „ публицист “ сподели, че ще го направи и самичък, при първа опция, с цел да няма съветска нация. На идващия ден същият публицист се извини за думите си в ефира на същия канал, защото бил „ в положение на афект поради гибелта на другар “. Думите обаче бяха премислени, изречени, записани на суфльора – както се вижда от записа на тази „ канибалска тирада “. Повтарям - речта на този вербален " герой-отмъстител " е едно от най-ярките доказателства за нуждата от денацификация.

Денацификацията би трябвало да засегне и просветителния бранш, където историята се пренаписва, както и да се приключи възхвалата на нацистките нарушители, нацистките знаци и ритуали. Владимир Путин сподели, че няма да има окупация, само че ще има денацификация, а това е многостранен развой, както демонстрира предходният опит от битката на руските специфични служби против украинския националистически ъндърграунд.

В същото време да припомня, че тази битка се водеше освен на територията на Украйна, само че и в Полша, Германия и други страни. Вече е явно, че гореспоменатите Полша и балтийските страни ще дават леговище на украинските националисти на драго сърце и с възприятие за попълнение, а Обединеното кралство и Съединени американски щати ще се опитат да ги приласкаят.

Да се върнем към настояванията на Русия по време на договарянията, за които малко се знае от формалните източници. И по този начин, украинските медии оповестиха на 1 март, че настояванията на Русия са следните:

1. Извънблоковият статут на Украйна, закрепен на парламентарно равнище с референдум.

2. Признаване от Украйна на " ЛДНР " в административните рамки на областите Донецк и Луганск.

3. Денацификация;

4. Крим, чието връщане изисква Украйна, ще бъде подложен в скоби в бъдещото съглашение. Но това, може да се допусна, е разновидността, който Киев би желал.

В момента има доста спекулации по тази тематика. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос по отношение на обявата във Financial Times (FT) по отношение на хода на преговорния развой сред Москва и Киев, сподели, че тя е събрана от елементи от към този момент направени изказвания и макар съществуването на избрани верни позиции, като цяло също не е правилно.

В същото време украинските медии, базирайки се на източник в политическите кръгове, приказват за следния вид, който явно отразява „ листата с стремежи “ на Киев: „ Украйна получава кандидатство за Европейски Съюз, афишира неблоков статут в границите на няколко дни гласоподава съответните промени в Конституцията на първо четене и дава гаранции на Русия за цялостното приемане на неутралния статут посредством западните сътрудници.

На собствен ред Русия изтегля войските отвред, като се изключи териториите на " ЛДНР " и градове, които към този момент са окупирани от началото на военните дейности в Донбас (друг вид е в рамките на областите Донецк и Луганск), доставя се вода по Кримския канал, а Русия също получава гаранции за спазването на правата на руско-говорещо население (което ще бъде подадено като " денацификация " ). т.е.Киев желае някакъв по- л айт вид и продължава да вижда главната линия не като договаряния с Русия, а като влизане в Европейски Съюз и гаранции от Запада.

Изглежда обаче, че Украйна към този момент е пропуснала всички вероятни леки разновидности за себе си – за 8 години от Минския развой. Подписването на съглашение с Украйна значи неизбежно разрушение на от дълго време култивирани настройки, разрушение на националистическата идеология, когато страната е привикнала с ежедневните „ перемоги” над Русия по малкия екран и в интернет, когато са привикнали да чакат, в случай че не през днешния ден, то на следващия ден, украинските танкове да преминат през Червения площад, когато дълбокомислено разсъждаваха за това, че Донбас и Крим такива, каквито са станали, сами в никакъв случай няма да се върнат и по тази причина в тактиките си за връщане на тези изгубени територии говореха за лустрация и принудително изселване на популацията.

Денацификацията – унищожаването на идеологията, породила сходни настройки – ще помогне за изчистването на мозъка от националистическия милитаризъм.

За гаранциите за сигурност за Русия – в този момент, като използваме Украйна за образец, на Запада ще му стане ясно какво има поради Русия. Същото се отнася и за софтуерната политика, за стопанската система като цяло, а също и за основите и правилата на развиване на обществото, които сами ще дефинираме.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР