Съденият за измами шеф на "Агрокор" ще се кандидатира за

...
Съденият за измами шеф на "Агрокор" ще се кандидатира за
Коментари Харесай

Съденият за измами шеф на "Агрокор" ще се кандидатира за президент на Хърватия

Съденият за измами началник на "Агрокор" ще се кандидатира за президент на Хърватия
Бившият началник на хърватската компания „ Агрокор “ Ивица Тодорич, обвинен в заграбване на 180 милиона $, след изгонване в Хърватия и овакантяване на пандиза под гаранция, разгласи желанието си да стане президент.

"Ще получа властта и ще насоча Хърватия в вярната посока, ще отида на изборите", заяви Тодорич в портала 24 сата.

В първия ден след освобождението си под гаранция той се разноски из Загреб, подстрига се и нахрани гълъбите, оповестява порталът. "Върнах остарялата си нова прическа, доста хора ми помогнаха с гаранцията, те сами предложиха. Не би трябвало да казяам нищо повече в този момент, ще научите всичко", сподели той.

По-рано съдът в Лондон отхвърли на някогашния началник на хърватската компания „ Агрокор “ правото да апелира решението за изгонването му в Хърватия.

През април английският съд реши да екстрадира Тодорич в родината му. След изгонването в Хърватия той беше освободен от пандиза под гаранция от 1 милион евро, напомня ТАСС.

„ Агрокор “ е най-голямата частна компания за хранителни артикули и търговия на дребно в Хърватия. През април 2017 година хърватското държавно управление вкара държавна администрация в компанията заради задължения и стартира процедурата по нейното преструктуриране. „ Сбербанк “ се опита да се възвърне задълженията си от 1,13 милиарда евро. Дългът на компанията към съветските банки се прави оценка на 1,3 милиарда евро (около 30% от общия дълг).

Основателят на "Агрокор" Ивица Тодорич, на 21 октомври 2017 година, беше включен в листата на интернационалните търсения от държавния прокурор на Хърватия. Бизнесменът, който е един от 15-те обвинени по случая за измами в "Агрокор", е обвинен в заграбване на 180 млн. $ при започване на ноември предходната година, задържан в Лондон и арестуван по време на следствието. Ситуацията с дълга на „ Агрокор “ към „ Сбербанк “ бе разисквана на срещата на президентите на Руската федерация и Хърватия Владимир Путин и Колинда Грабар-Китарович. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР