Съдебното решение, с което беше отменена заповедта за спиране на

...
Съдебното решение, с което беше отменена заповедта за спиране на
Коментари Харесай

Премиерът нареди да се обжалва съдебното решение за Златен век

Съдебното решение, с което беше анулирана заповедта за прекъсване на плана „ Златен век “ на компанията " Артекс ", да бъде обжалвано от Дирекцията " Национален строителен надзор ". Това разпоредил министър председателят Бойко Борисов в диалог с министъра на районното развиване Петя Аврамова.

Това написа самият Борисов в профила си във Facebook. " Министър Аврамова беседва с управлението на ДНСК, която е способената институция, която може да нападна решението още веднъж в съда. Преди минути бях осведомен, че е основана цялостна организация и процедурата по обжалване ще бъде задействана още при започване на идната седмица ", съобщи министър-председателят.

На 30 юли Административният съд София-град излезе с решение, че ДНСК е позволила голям брой пропуски при издаването на заповедта за прекъсване на градежа на небостъргача в " Лозенец ", а основанията, с които го е направила не са задоволителни за замразяването на целия градеж. В правосъдното решение се разяснява и проблема с валидността на разрешението за градеж на " Златен век ".

Според протестиращите жители от инициативния комитет " Лозенец " и съгласно основния проектант на София Здравко Здравков то към този момент не е годно. Според " Артекс " обаче документът към момента е в действие, защото за него се ползва корекция в Закона за устройство на територията, станала известна като поправката " Артекс ". От ДНСК не са се произнесли изрично по проблема, макар че са единствената институция, способена да го направи. Според решението на съда корекция " Артекс " на процедура има и тя се ползва за постройката " Златен век ". С това разрешението ѝ за градеж е годно най-малко до 2022 година

От ДНСК досега не обявяваха изрично дали ще апелират решението на съда. В малко известие до медиите от дирекцията единствено обявиха, че проучват и по-късно ще решат какви дейности да подхващат. Поведението на строителния надзор по проблема провокира недоволството на жителите, които от месеци желаят оставката на шефа му арх. Иван Несторов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР