Съдебното дело между Apple и Samsung приключи в полза на

...
Съдебното дело между Apple и Samsung приключи в полза на
Коментари Харесай

Приключи съдебното дело между Apple и Samsung: Apple спечели и трябва да получи $539 милиона

Съдебното дело сред Apple и Samsung завърши в интерес на корпорацията от Купертино.
Съдът на Сан Хосе, Калифорния, издаде окончателната присъда: корейците би трябвало да платят на Apple сумата от $539 милиона за нарушаването на редица патенти .

Предмет на правосъдния спор бяха дизайнерските решения, които Samsung е взаимствала от Apple. Това са закръглените ръбове на iPhone, детайлите на предния панел на смарт телефона и типът на началния екран на iOS.

„Ние надълбоко имаме вяра в полезността на дизайна и нашите екипи неуморно работят върху най-иновационните артикули, на които се възхищават нашите купувачи“ – сподели Apple. „Това правосъдно дело постоянно е било нещо доста повече от един елементарен спор за пари„.

Да си напомним, че в това дело Apple искаше $1 милиард. А Samsung считаше, че би трябвало да заплати единствено $38 милиона.

Samsung печели по $38,9 милиона всеки ден или по към $1,6 милиона на час от продажбите на своите смарт телефони. Данните са взети от тримесечния финансов доклад на южнокорейската компания. Това значи, че сумата, която би трябвало да бъде заплатена на американския софтуерен колос може да бъде извоювана единствено за две седмици. Но въпросът е кардинален и това се смята за огромна загуба от страна на Samsung.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР